Murat Gülderen Teknolojiye az para harcamanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Teknolojiye az para harcamanın yolları

Haberin Devamı

Bir yandan boğazınızdan kısıp tasarruf etmeye çalışırken diğer yandan kullandığınız yanlış internet ve konuşma paketleri paranızı havaya savuruyor.
1 TL'lik tasarrufun bile büyük önem taşıdığı bu dönemlerde vatandaş pek çok giderinden kısarken teknolojiyi gözardı ediyor. Bir yandan 1 TL'yi bir kenara ayırırken öbür yandan bilmeden kullandığı yüksek tarifelerle onlarca lirasını heba ediyor.

Bilmeden kullanılan bir paket yılda ortalama 1000'TL'nin havaya gitmesine yol açıyor. Bunun önüne geçmek için ise ilk yapılması gereken aile paketlerine dikkat etmek.
Teknolojiye az para harcamanın yolları
TOPLU ÜYELİK

Artık konuşma dışında film, dizi, internet ve müzik hizmetlerinde de aile paketleri düzenlenmeye başladı. Paketler bireysel kullanıma göre ortalama yüzde 35'e varan indirimlerle öne çıkıyor. Yani tek bir abonelik satın almak yerine, birkaç aile üyesi veya arkadaşlarınızla bir araya gelerek aile abonelik planı satın alabilir ve bu sayede tasarruf edebilirsiniz. İşte birkaç öneri:

TARİFE KONTROLÜ

10 GB’lık bir internet paketiniz varsa ve siz bu paketin yarısını ancak kullanıyorsanız bunun limitini düşürerek maliyetini azaltabilirsiniz. Aynı şekilde, konuşma ve mesajlaşma paketlerinizin detaylarını inceleyerek aynı çözümü uygulayabilirsiniz.

TV GİDERLERİ

Çok fazla televizyon seyretmiyorsanız ama bunun için ekstra paketlere ekstra ücretler ödüyorsanız bunun yerine ayda 10 TL gibi ücretlerle aynı işlevi gören Netflix, Blu TV, Tivibu gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz.
Teknolojiye az para harcamanın yolları

D-SMART AİLE

Aylık sadece 29 TL'ye 61'i HD, 260'tan fazla kanalı izleyebilirsiniz. Bu özel paket kapsamında aktivasyon ücreti, abone olunan ayın bedeli, damga vergisi ve iç kurulum ücreti de talep edilmiyor. Yeni TV aboneliğinde ise D-Smart’ı 3 ay taahhüt vermeden kullanabiliyorsunuz.

APPLE MUSİC

Bu paketteki Aile İçi Paylaşım sayesinde ailenizin altı üyesi, iTunes, iBooks ve App Store’dan satın aldıklarını paylaşabiliyor. Ayrıca yine aile üyeleri tarafından satın alınan tüm şarkılara, albümlere, filmlere ve uygulamalara gruptaki diğer herkes anında erişebiliyor. Fiyatı 14.99 TL.

VODAFONE RED

2 aile üyesi Vodafone Red'e gelirse, 2'nci Red'li yüzde 35 indirimden yaralanabiliyor. Paket kapsamında 1000 dakika, 1000 SMS, 5 GB internet 60 TL yerine 39 TL.

TURKCELL TV+

Bu uygulamanın aile paketine sahip olanlar 100'e yakın yerli ve yabancı kanalı HD kalitesinde izleyebiliyor. İzledikleriniz fiber internet kotasından da düşmüyor. Aylık 29 lira olan pakette ayrıca 300'den fazla güncel filmler de kiralanabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder