Murat Gülderen Teknoloji bıktırdı
HABERİ PAYLAŞ

Teknoloji bıktırdı

Haberin Devamı

Yeni Nesil Mutluluk araştırması göre insanların yüzde 77'si 1999 ve öncesinde yani akıllı teknolojinin hayatımıza girmediği yıllarda yaşamak istiyor. İnsanların en büyük hayali ise iş sahibi olmak

Zenna'nın 18 yaş ve üzeri 1222 kişi üzerinde yaptığı yeni nesil mutluluk araştırmasına göre Türkiye'de yaşayanların yüzde 43'ü teknoloji öncesi yaşam olan 1999 ve öncesinde yaşamak istiyor.

Katılımcıların yüzde 77 ’si şuan yaşadığımız dönem dışında, geçmişte ya da gelecekte yaşamak istediklerini belirtiyor. Yani yüzde 77'lik kesim mevcut dijital hayattan mutlu değil.

Nostalji hasreti

Araştırmanın en ilginç noktası ise dijital yerliler dediğimiz, 1999 senesinde daha yeni doğmuş ya da en büyüğü o dönem 4 yaşında olan 18-24 yaş kuşağının yüzde 36 ’sının da geçmiş dönemde yaşamayı istemesi.

Araştırmaya göre teknoloji öncesi dönemi özleyenler (yüzde 43) daha büyük yaş gruplarından. Bu kuşak genel olarak nostalji eğilimi içinde.

En büyük hayal 'iş'

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 78 ’i yatarken telefonunu yatağının yakınında tuttuğunu belirtiyor. Bunun yüzde 85 nedeni alarm ve acil arama ihtimali olarak belirtiliyor.

Future Bride'ın Türkiye üzerinde yaptığı 'hayal haritası'nda ise katılımcıların yüzde 49'u 'ben çocukken hayal kurdum' diyor. Türkiye'deki insanların en büyük hayali ise yüzde 48 ile iş sahibi olmak.

Girişimcilik fikri yok

İş için kurulan hayallerin başında ise yüzde 16 ile öğretmenlik geliyor. Genç yetişkinlerin en büyük hedefi evlenip aile kurmak. 'Hayalleri gerçekleştirmek için ne gerek' sorusuna katılımcıların yüzde 49 para yüzde 24 özgürlük demiş.

Katılımcıların yüzde 73'ünün aklına girişimcilik projesi gelmemiş. Üniversite öğrencilerinin yüzde 75'i iş ortamının girişimciliğe engel olduğunu söylüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder