Gündem Teknik direktöre tecavüz suçlaması

Teknik direktöre tecavüz suçlaması

Paylaş
Teknik direktöre tecavüz suçlaması

Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçında, sahaya giren ve Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova'yı bıçakla yaralayan ağabeyi Murat Yeşilova'nın yargılanmasına devam edildi

Bank Asya 1’nci Lig’inde mücadele eden Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu’nun geçen yıl 13 Eylül günü Samsun 19 Mayıs Stadı’nda oynadıkları 41’nci dakikasında VİP tribününden sahaya atlayarak yedek kulübesinden saha içindeki takımına taktik vermeye çalışan Teknik Direktör Yüksel Yeşilova’yı 6 bıçak darbesiyle yaralayan Murat Yeşilova Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle bugün ikinci kez kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya Teknik Direktör Yüksel Yeşilova Almanya’da olduğu için katılmadı. Sanığın eşi Nermin Yeşilova (49), oğlu Metin Yeşilova (33), kızı Tuğba Yeşilova (28) ve polisler tanık olarak dinlendi.

Kardeşini öldürme gibi bir amacının olmadığını tekrar eden tutuklu sanık, "O kadar yolu onu öldürmek için gelmedim. Maçın naklen yayınlandığını bildiğim için buraya geldim. Amacım onu yaraladıktan sonra kameralara dönüp yaptıklarını anlatmak ve rezil etmekti" diyerek tahliyesini istedi.

"EŞİME 14 AY TECAVÜZ ETMİŞ"

Tanık olarak dinlenen sanığın eşi Nermin Yeşilova ise, "Bana Adana’ya gideceğini söyledi. Olayı televizyondan öğrenince şok oldum. Son 5 yıldır bize hayatı haram etti. Eşim, kardeşine gelinimize tecavüz ettiği için saldırdı" dedi.

Almanya’dan gelip tanıklık yapan Metin Yeşilova ise şunları anlattı: "Sanık babam, mağdur da amcam olur. Amcam beni Y.Y isimli bayanla evlendirip Almanya’ya götürdü.

Ondan sonra da eşime 14 ay boyunca tehditle tecavüz etmiş. 2005 yılı Ağustos ayında ben işteyken eşim telefonla arayarak babasının evine gittiğini söyledi. Neden diye sorunca da, ’Onu tecavüzcü, şerefsiz amcana sor’ dedi. Ben olayı öğrenince eşim amcamdan şikayetçi oldu. 14 ay bana bir şey söylemediği için eşimle boşandık."

TECAVÜZ SUÇLAMASINA ’TAKİPSİZLİK’ VERİLMİŞ

Duruşmada dinlenen sanığın kızı Tuğba Yeşilova ise teknik direktör olan amcasını suçladı. Duruşmaya katılan Yüksel Yeşilova’nın avukatları İbrahim Kütük ve İsmail Gökmen, "Orada yapılan soruşturma sonucunda savcılık takipsizlik kararı vermiştir. Daha sonra da sanığın oğlu, eşine sahip çıkmayıp boşamıştır. Tecavüze uğradığı ileri sürülen bayan ise ortada yoktur" dedi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Murat Yeşilova’nın avukatı Giray Güneş ise, müvekkilinin öldürme kastının olmadığını ileri sürerek tahliye talebinde bulundu ve şöyle konuştu:

"Yüksel Yeşilova’nın alınan adli tıp raporunda hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilmiştir. Ayrıca mağdur, olayın hemen ardından cep telefonu ile canlı yayınlara bağlanmış ve olayı anlatmıştır. Hatta canlı yayına bağlanan Murat Yeşilova’ya, ’Karına sahip çıksaydın’ diyerek tecavüz olayını doğrulamıştır."


Ancak mahkeme, sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN/DHA