Spor Tekerli Kayak şampiyonası başladı

Tekerli Kayak şampiyonası başladı

Paylaş
Tekerli Kayak şampiyonası başladı

Türkiye Kayak Federasyonunca düzenlenen "Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası", Bursa'da 17 şehirden yaklaşık 250 sporcunun katılımıyla başladı.

Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Tanyeri, yapılan bu şampiyonada dereceye giren sporcuların uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edeceğini ve milli formayı giyeceğini belirtti.

Şampiyonaya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Tanyeri, Türkiye’de bu spor dalında çok başarılı sporcuların olduğunu ve başarıların artması için desteklerin de artması gerektiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyespor kayak takımı koordinatörü Caner Altun, şampiyonada ev sahibi olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, bu tür organizasyonların kayak sporuna olan ilgiyi artıracağını belirtti.
UÜ’nün Görükle kampüsünde gerçekleştirilecek şampiyonaya katılan 17 şehirden yaklaşık 250 sporcu, bayanlar ve erkekler olmak üzere çocuk, yıldız, genç ve büyüklerden oluşan 4 farklı kategoride mücadele edecek.
Ayrıca şampiyonada dereceye giren sporcular, tekerlekli kayak dalında Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda temsil etmeye hak kazanmak için ter dökecek.

Haberin Devamı