Ekonomi Tekel işçilerinin parti ziyaretini engellediler

Tekel işçilerinin parti ziyaretini engellediler

Paylaş
Tekel işçilerinin parti ziyaretini engellediler

Özelleştirme mağduru Tekel işçilerinin, MHP ve CHP ziyaretleri bile polis engeliyle karşılaştı. Uzun pazarlıklar sonucu işçiler MHP'ye girebildi

OTOBÜSLERİ KALDIRMADILAR

Haberin Devamı

Özelleştirme nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Ankara’da eylemlerini sürdüren Tekel işçilerinin muhalefet partilerini ziyaret etme çabası bile polis engeline takıldı.

Dün öğlen saatlerinde eylemci işçiler, MHP ve CHP genel merkezlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulunmak istedi. Her iki parti de ziyarete hazırlanmıştı. Ancak Türk-İş’in bulunduğu Bayındır-1 Sokak’tan çıkıp otobüslere binen işçilerin hareketine polis, güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.

VEKİLLER ARAYA GİRDİ

Polis engeliyle karşılaşan işçiler otobüslerden inerek slogan atmaya başladılar. Haberin parti genel merkezlerine ulaşması üzerine, aralarında CHP milletvekilleri Çetin Soysal ve Mehmet Sevigen ile MHP milletvekili Hasan Özdemir’in de bulunduğu bazı milletvekilleri otobüslerin yanına gittiler.

Haberin Devamı

Yapılan uzun pazarlıklar sonrası Özdemir, Soysal ve Sevigen birer otobüse binerek parti genel merkezlerinin yolunu tuttular. Ancak Sevigen’in bindiği otobüsün hareketini polis yine engelledi.

BAYKAL, TÜRK-İŞ'E GİTTİ

CHP Lideri Deniz Baykal, saat 13.00 için randevu verdiği işçilerin polis engeliyle karşılaştığını duyunca, kurmaylarına “Devlet yetkililerini arayın, bu sorunu çözsünler” talimatı verdi.

Yapılan görüşmelerin ardından bir otobüsün CHP’ye hareket ettiği ancak bir diğerinin engellendiği haberini alan Baykal, “Onlar buraya gelemiyorsa, ben onlara giderim” dedi ve dört parti otobüsünü alarak Türk-İş Genel Merkezi önüne gitti. Baykal buradaki görüşmeden sonra işçileri yanına alarak CHP binasına götürdü.