Gündem Tekel işçilerinin eylemine polis müdahalesi

Tekel işçilerinin eylemine polis müdahalesi

Paylaş
Tekel işçilerinin eylemine polis müdahalesi

Ankara'da 2 gündür süren eylemde, yaklaşık bin kişi yürüdü, bazı işçiler soyunup süs havuzuna girdi

Türkiye'nin 21 ilinden dün Ankara'ya gelen Tekel işçilerinin eylemi ikinci gününde AK Parti Genel Merkezi yakınında ve Abdi İpekçi Parkı'nda sürdü. Abdi İpekçi Parkı'ndaki grup yürümek isteyince polis biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Müdahale sırasında bazı işçiler baygınlık geçirirken, bazı işçiler ise tepkileri soyunup parktaki su havuzuna girerek gösterdi.

Haberin Devamı

Dün sabah saatlerinde iş yerleri kapatıldığı için çeşitli illerden Ankara'ya gelen TEKEL işçilerinin eylemi sürüyor. Geceyi AK Parti Genel Merkezi önünde geçirmek isteyen işçiler yağışlı ve soğuk hava nedeniyle polis ekipleri tarafından Ulus'taki Atatürk Spor Salonu'na götürüldü. Geceyi spor salonunda geçiren işçiler, sabah saatlerinde Abdi İpekçi Parkı'na geldi.

İŞÇİLERE GAZLI MÜDAHALE

Yaklaşık bin kişilik grup, Ulus’tan Abdi İpekçi Parkı’na kadar sloganlar atarak yürüdü. Parktaki heykele Türk bayrağı asan eylemciler Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Parktaki gruptakilerden bir bölümü AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi ancak barikat kuran polis ekipleri buna izin vermedi. Çevik kuvvet ekiplerinin oluşturduğu barikatı zorlayan eylemcilerle polisler arasında gerginlik yaşandı. Polisin, eylemin yasadışı olduğunu, müdahalede bulunulacağı uyarısına rağmen eylemcilerin geri çekilmemesi üzerine, biber gazı ile müdahale edildi. Biber gazından çok sayıda eylemci etkilendi. Grubun arasında bulunan bazı kadın işçiler baygınlık geçirdi. Fenalık geçiren 2 işçi de hazır bekleyen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

SOYUNUP HAVUZA GİRDİLER

Polis ekiplerinin müdahalesine tepki gösteren bazı eylemciler, giysilerini çıkararak, iç çamaşırlarıyla parktaki süs havuza girdi. Türk bayrağı ve dövizlerle bir süre havuzda dolaşan eylemcilere havuz etrafında toplanan arkadaşları da alkışlarla destek verdi.
Soğuk havaya rağmen havuza giren işçiler, “Biz buraya ölmeye geldik. Hakkımızı alıncaya kadar gitmeyeceğiz. Burada olmak bizim kanuni hakkımız. Biz hakkımızı almaya geldik buraya, ama bize müdahale edildi. Birçok arkadaşımız hastanede. Ama biz herşeyi göze alarak buraya geldik. Ölmek var dönmek yok” dedi.

AK PARTİ ÖNÜNDE DE GERGİNLİK

AŞTİ ve Türk Metal- Sen binalarının etrafında geceyi geçiren diğer eylemciler ise sabah saatlerinde yine AK Parti Genel Merkezi önüne gelerek eylemlerine devam etti. Buradaki grup hükümet ve özelleştirme aleyhine sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Bu arada çevik kuvvet ekipleri AK Parti Genel Merkezi çevresinde ve eylemci grubun bulunduğu alanda takviye güçlerle önlem aldı. Abdi İpekçi Parkı'ndaki arkadaşlarına müdahalede bulunulduğunu duyulması üzerine eylemcilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis barikatlarına yüklenen eylemciler araya temsilcilerin girmesiyle sakinleşebildi.

Haberin Devamı

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA, (DHA)