Siyaset Tekel işçilerinden Erdoğan'a protesto
Paylaş
Tekel işçilerinden Erdoğan'a protesto

Başbakan Erdoğan İstanbul'daki konuşmasında, 40 kişilik TEKEL işçisi grubu tarafından protesto edildi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) filosuna ait 2 yeni vapurun suya indirilmesi töreninde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dinleyicilerin arasında bulunan yaklaşık 40 kişilik TEKEL işçisi tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'da bulunan Haliç Tersanesinde konuşma yapan Başbakan Erdoğan demokratik açılım ile ilgili konuşurken sözleri dinleyiciler arasında bulunan 40 kişilik TEKEL işçileri tarafından ” TEKEL sizden müjde bekliyor” sloganlarıyla kesildi. Grup sloganı ısrarla devam ettirdi.

Bu sloganlar üzerine Erdoğan kendisine yapılan protestoya sert yanıt verirken daha önceki yönetimleri eleştirerek ”Bunların anlayışları böyle.Bunlar 'Devlet deniz yemeyen domuz ' dediler." dedi

AYAKÜSTÜ MÜJDE VERMEM

Erdoğan 'Ayak üstü müjdelere alışık liderlerden değilim. Biz TEKEL ile ilgili süreci sendika yöneticileri ile konuştuk. Siz de gidin yöneticilerinizle konuşun. Bu konuda da gerekenler yapılacaktır" dedi ve ekledi 'Herkes tazminatlarını alacak'

Haberin Devamı

Erdoğan, "10 bin TEKEL işçisinin aylık maliyeti 40 trilyon. Şu anda TEKEL artık üreten bir yer değil, depo isteyen tazminatını alıp ayrılır” şeklinde konuşunca kalabalık protesto ederek slogan atmaya başladı.

ALANDAN ÇIKARILDILAR

Bu sözler üzerine tepkiler daha da yoğunlaştı, sloganların seviyesi giderek artınca Başbakan Erdoğan, 'Burayı provoke etmeyin' uyarısında bulundu.

Bu arada dinyecilerle TEKEL işçileri arasında küçük bir arbade yaşanırken bazı kişilerin birbirine sandalye attığı görüldü.Protestodan sonra Başbakanlık korumaları ve polisler işçileri alandan çıkardı.

Asım GÜNEŞ/İSTANBUL, (DHA)