Gündem Tekel işçileri evlerine dönsün

Tekel işçileri evlerine dönsün

Paylaş
Tekel işçileri evlerine dönsün

Başbakan Erdoğan akşam saatlerinde basın toplantısı yaptı. Sesi hala kısık olan Başbakan, Tekel işçileri ve suikast girişimi iddialarını değerlendirdi

Başbakan Erdoğan şunları söyledi :

Haberin Devamı

Tekel işçileri gündemde. Özel sektörde işçi fazla geliyorsa, iş hukukuna göre kıdem tazminatını verir çıkarısın. Alternatif de gösteriyoruz. 4-C kapsamında çalışırsan sana iş verelim. Hem ihbar, hem kıdem, tazminatını al, gel 4-C’de çalış. Ücretlendirmede lise, üniversite ve ilköğretim için farklı çalışmalar yapılacak. Bu devam ederken bu iş patlak verdi.

Geldikleri nokta nedir?

10 ay arttırılması gibi bir çalışmaları var. Arkadaşlar zaten bu çalışmayı yapıyor. 11 aya çıkarın dedim.

Ocak ayının yarısına kadar müracat etme süresi verilmişti. Bunu ocak sonuna kadar erteleyebiliriz,. Ücretlerle ilgili devam ediyor çalışmalar. Tüm 4-c kapsamında olanları değerlendirip bu süreci işleteceğiz.

Ankara’da provokatif eylemlere, muhalefette olan veya olmayan eylemleri doğru bulmuyorum. Tekel işçilerinin geldiklere yer dönmelerini rica ediyorum.

Haberin Devamı

ARINÇ’A YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİ İDDİASI

Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiaları ne durumda? Olay tabii yargı sürecinin içine girdi. Savcılıkta olan sürecin endişeleri yok edecek şeklinde çıkmasını temenni ediyoruz.

Bunlar yeni şeyler değil. Eski. Malum devam eden yargı sürecinde var.