Gündem Tek seferde 16 bin 370 cep telefonu

Tek seferde 16 bin 370 cep telefonu

Paylaş
Tek seferde 16 bin 370 cep telefonu

İzmir'de polisin operasyonunda, bir seferde 16 bin 370 cep telefonu ele geçirilerek Türkiye rekoru kırıldı

Operasyonda ayrıca, Çinlilerin ürettiği Iphone 5 model telefonlardan, anahtarlık şeklindeki gizli kameraya, flaş bellek şeklindeki ortam dinleme cihazı ile bu cihazları bulan aletlere kadar elektronik ürünler de ele geçirildi. Gümrükten yasadışı yollardan girişleri yapılan cep telefonlarının saklandığı ihbarını alan Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Ekiplerin araştırmalarının ardından adresi belirlenen Konak ilçesindeki yediemin deposuna baskın düzenlendi. Operasyonda, Türkiye’de ilk kez tek seferde 16 bin 370 cep telefonu ele geçirildi. Cep telefonlarından bazılarının Dubai yapımı orijinal ürünler olduğu, bazılarının ise Çin yapımı olduğu ortaya çıktı. Ele geçirilen telefonlar arasında en dikkat çekeni ise Çinlilerin ürettiği henüz piyasada olmayan ve modeli hakkında da bilgi bulunmayan Iphone 5 telefonlar oldu.

DİNLEME CİHAZLARI DA VAR

Malzemeler arasında ayrıca, gizli çekimlerde kullanılan anahtar şeklindeki kemeralar, anahtarlık ve flashbellek şeklindeki ortam dinleme cihazları ile bunların bulunmasını sağlayan aletlerin de olduğu öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan zanlılar O.B., S.N., H.G.K. ve O.K.’nin, bu ürünleri, İstanbul’a götürüp oradan da Türkiye genelinde bağlantı kurdukları kişilere pazarlamaya hazırlandıkları bildirildi.

Haberin Devamı

2010 yılında 24 bin kaçak cep telefonunun ele geçirildiği Türkiye’de bu rakam sadece ilk iki ayda 27 bine ulaştığı bildirildi. Gözaltındaki zanlılar işlemlerin ardından sevkedildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.