Dünya Tehlikeli yakınlaşma

Tehlikeli yakınlaşma

Paylaş
Tehlikeli yakınlaşma

Kanada'da küçük çocukların kutup ayıları ile birlikte çekilen fotoğrafları yürekleri ağza getiriyor..

Bu çocukların kutup ayılarının yanında rahatça yüzebilmelerini, 25 santimetre kalınlığında kırılmaz plastik cam bariyer sağlıyor, Kanada'daki Cochrane Kutup Ayısı Habitatı'nın sahipleri, kutup ayılarıyla ilgili bilinci artırmak için böyle bir girişimde bulunmuş.

Haberin Devamı

Bariyer, insanların ayılarla gerçekte olamayacak kadar yakınlaşarak, avlanma nedeniyle tehlike altındaki bu hayvanları daha yakından tanımalarını sağlıyor. Merkezin eski yöneticisi Gerry Robichaud, bu muhteşem fotoğrafları çeken isim. Ayrıca bu girişimin de fikir babalarından biri.

Gerry, "İnsanlar havuzda çocuklarla ayıları birlikte görünce çok farklı reaksiyonlar gösterebiliyor. Suya girdiğinizde ve camın arkasından onlara yaklaştığınızda sanki sizi koruyacak bir şey yokmuş gibi görünüyor, ama aslında 25 santimetre kalınlığında bir bariyer havuzu ikiye ayırıyor. Çocuklardan da farklı tepkiler alıyoruz. Bazıları hemen suya girmek istiyor, bazıları çekiyor. Ama asıl izlenmeye değer olanlar yetişkinler. Bazıları giysilerini bile çıkarmadan suya atlıyor.

Haberin Devamı

Fotoğraftaki iki dişi ayı Aurora ve Nikita. Her ikisini de kurtarma operasyonuyla aldık. Bize yavruyken geldiler. Bir kabile bize annelerinin bir avcı tarafından vurulduğunu ve yavruların annesiz kaldığını anlattı" diyor.

Gerry ayrıca, "Kendim de insanlar yokken suya girdim ve gerçekten ayılardan birinin bana sesizce yaklaştığını hissettim. Garip bir duyguydu" diye ekliyor.