Siyaset Tehlikeli restleşme
Paylaş
Tehlikeli restleşme

Stinger füzelerinin namluları Suriye'ye çevrildi, Suriye'nin de 170 tankı Türkiye sınırı yakınlarındaki Halep çevresinde konuşlandırdığını iddia edildi

Gazianteh 5’inci Mekanize Zırhlı Tugayı General Ataman Kışlası’ndan Kilis’e sevk edilen ’Atılgan’ ve ’Zıpkın’ modeli Stinger füzeleri, Suriye sınırındaki Öncüpınar Sınır Karakolu’na yerleştirildi.

Füzelerin rampaları da Suriye’ye çevrildi. Adana 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş’in de dün ziyaret edip inceleme yaptığı sınır bölgesine, Gaziantep ve İskenderun’daki 39’uncu Mekanize Tugay Komutanlığı’ndan sevk edilen askeri araçlar ve Stinger füzeleri yerleştirilmeye başlandı.

Generallerin inceleme yaptığı 2’nci Hudut Taburu’na bağlı Öncüpınar Sınır Karakolu’na yerleştirilen Stinger füzesinin rampalarının Suriye’ye çevrilmesi dikkat çekti.

Geçen aylarda Suriye ordusu da muhaliflere karşı başlattıkları operasyonlar çerçevesinde Türkiye sınırına yakın bölgelere askeri araç, tank ve uçaksavar ile keskin nişancıları yerleştirmişti.

"SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Türkiye’nin de sınıra birlik kaydırması ve füze ile uçaksavar bataryalarını Suriye’yi hedef alacak şekilde yerleştirmesi Kilislileri tedirgin etti. Gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini belirten Kilisliler, "Türkiye sınıra yığınak yapmaya başladı. Suriye de daha önceden muhaliflere karşı yığınak yapmıştı. Sınırda muhalifler ile Suriye ordusu arasında çatışmalar çıkıyor. Tarlamıza girmeye korkuyoruz. Biz savaş istemiyoruz" diye konuştu.

NUSAYBİN’DE SURİYE SINIRINA FÜZE BATARYASI KURULDU

Mardin’in Nusaybin ilçesinin Suriye sınırındaki jandarma karakoluna füze bataryası kuruldu. Ayrıca Şırnak’taki sınır birliklerine mühimmat sevki yapıldı.

Mardin’in Suriye sınırında bulunan Nusaybin İlçesi’nde 2’nci Hudut Taburu Komutanlığı’na bağlı Demir Tepe Sınır Jandarma Karakolu’na tank üzerine monte edilmiş füze bataryası kuruldu.

Bir tank üzerinde ve 8 küçük füzenin olduğu bataryanın, Nusaybin’in hemen karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kentine doğru yöneldiği görüldü.

Öte yandan, öğleden sonra Mardin yönünden gelen ve içerisinde askeri mühimmat bulunduğu belirtilen 5 TIR, İpek Yolu üzerinden Şırnak’ın Cizre ilçesi yönüne gitti. Konvoya güvenlik için zırhlı araçların da eşlik ettiği görüldü.

Haberin Devamı

ABD: SEVKİYAT NORMAL