Dr. Haydar Dümen Tehlike çanları çalınca
HABERİ PAYLAŞ

Tehlike çanları çalınca

Haberin Devamı

Evlenmek büyük sorumluluk, kimse boşanmak, üzülmek için evlenmiyor. Bazen işler yolunda gitmiyor. Maddi ya da manevi sorunlar çifti kuşatıyor, nefes aldırmıyor. Tabii bu arada cinsellik de tehlikeye giriyor. Çiftler birlikte olmaktan kaçıyor. Sarsılan evlilik kolay kolay toparlanmıyor...

BÖYLE SORU YOK!

Çok ilişkiden yorgun düştüm

19 yaşındayım, cinsel isteğim çok olunca çok fazla ilişkiye girdim ve bağışıklık sistemim çöktü. Nasıl bir yol izlersem doğruyu bulurum?

CEVAP

Değerli okurum, maşallah cinselliği öğrenmekle kalmayıp bağışıklık sistemine de el atmışsın!!! Seninle gurur duyuyorum ve soruyorum. Bağışıklık sistemi çöktüyse kızlara direnç gücün ve savunma mekanizman bitti demektir. Yani kim gelirse seni kolundan tutup götürür. Buna da can dayanmaz.

O gözü dönmüş kızlara antikor falan da işlemediği için bu durumda sen kaybedilmiş vaka olacak, bizim de boynumuzu bükük bırakacaksın. Ancak çok ilişkiden bıktın, usandın yani ilişki isteğin çöktü. Sistem kendini revizyona ve hesaplaşmaya adadı.

Bu yüzden de mum gibi söndüm demek istiyorsan bize göre çöken möken, sönen mönen yok!!! Sadece yorulan, bıkan vücut biraz da varsa vicdan seni korumaya aldı ve tatile çıkardı.

Sevgilim ilişkiyi ister mi?

30 yaşında kızım, bekarım. 4 aydır bir erkek arkadaşım var. Ben onunla cinselliği yaşamak istiyorum, benim için ilk olacak. Ama bunu söyleyemiyorum. Acaba benimle olmak isteyip istemediğini nasıl anlarım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu yapının malzemelerine bakalım. Sonra raporumuzu yazalım. Mailinde ne eksik? Erkek arkadaşının yaşı yok, bu önemli. Evli mi, bekar mı? Bu da yok. Daha da önemlisi ilişkin geçici mi olacak yoksa sürekli mi? Bunu da bana sorar gibisin. Peki sen nasılsın? Aynaya baktığında “Ya ben de güzelmişim” ya da sokağa çıktığında sana bakanların çoksa “Vallahi Kendall Jenner’dan geri kalmam” diyor musun? Bunlar senden yana olanlar. Gelelim aşkına; evliyse adam ailesine bağlıdır.

Belki de dışarıda başka bir gönül bağı vardır. Her şey yolunda, adam bekar ve çekingen ise, cinsel konuda özel sorunları olabilir. Bunlar yoksa böyle bir av düşmüşse erkeğin eline, bize mutluluk duası kalır. Ona da elini, belini, dilini iyi kullan deriz.

Kızın çığlıklarını duyan olursa!..

27 yaşındayım, kız arkadaşım da 24 yaşında. Sevgilimle ilişkiye girdiğimizde çığlık atıyor. Birileri duyar diye korkuyorum, normal mi?

CEVAP

Evet değerli okurum. Kızın çığlıkları normalin normali. Maçta gol atılınca insanlar neden çığlık atar? Büyük mutluluk ve neşeden. Seninkisi hangi takımdan? Hep yenen ise, şimdilik sorun yok. Ama yenildiğinde çığlık frekansları değişecek, oyuncağını kaybetmiş çocuk gibi olacaksa dert o zaman başlayacak. Birileri duyar mı bilemem.

Önlemini de söyleyemem. Ağzını elinle, havluyla değil, dilinle kapat derim ki boğulmasın. Duyan duysun, neden korkuyorsun? Korkuyorsan neden kızın hayatıyla oynuyorsun? İlişkiden sonra koluna girip sokağa çıkamıyorsan demek ki yanlış yoldasın. Ben çığlığına hiç karışamam, şekerparenin üzerine sarımsak koyamam.

Bırak ağzını şapırtada şapırdata yesin, eylemin tadını sana da kanıtlamış olsun derim.

Çok isteksiziz

17 yıldır evliyiz. 40’lı yaşların başındayız ama çok isteksizim. Biz cinsel hayatımızı nasıl hareketlendireceğiz?

CEVAP

Değerli okurum, burada fanteziler devreye girmeli. Fanteziler çok çeşitlidir. Ama çoğu duygusallıktan geçer. Siz de cinsel hayatınızı renklendirmek için fantezilere yönlenebilirsiniz. Karınızla veya kocanızla birlikte ev ortamının dışında farklı etkinlikler yapabilirsiniz.

Ayrıca rutin işlerden de kaçının. Bazen yatakta olmayan anlık kışkırtmalarla ortaya çıkan durumlar çok daha heyecan verici olabilir.

Kurtulmak istiyorum

17 yaşındayım. Penisim 13 santim. Sizce normal mi? Haftada en az 6 kez mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyon yapmaktan kurtulmak istiyorum. Bu durum ileride cinsel hayatımı etkiler mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, penisin normal. Mastürbasyonun fazla. Söylediğin korkular olmayacak ama idareli kullan demiş atalarımız. Sen bir, iki sayı düşüver şu mastürbasyondan.

Yırtılmış olabilir mi?

19 yaşında kızım. 1 yıllık bir ilişkim vardı. Birkaç santim vajinama girdi ve “Bir şey olmaz” dedi. Eve geldiğimde çamaşırımda kan vardı. Bu ne demek oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, o birkaç santim olayı bitirdi, kızlık zarı gitti. Bu bu demek oluyor. Şimdi ben ne diyeyim?

Kan gelmedi ama...

19 yaşında kızım. Bir süre önce erkek arkadaşımla seviştik. O çıplaktı ama benim çorabım vardı. Ve bir peçete üzerine boşaldı. 2 gün geçti normal adet kanamamı gördüm. İlişkide kan gelmedi ama korkuyorum. Ne olur bana yardımcı olun

CEVAP

Sevgili okurum, yüzde 100 kızsın. Zar yerinde duruyor. Eğer esnek değilse evlendiğinde kanayacaktır.

Hamile miyim?

Arkadaşımla ilişkiye girdik. Kızlığıma zarar gelsin istemedik. Hamile kalır mıyım? Kızlık zarıma bir şey olmuş mudur? Adet düzensizliği yaşıyorum. Midem bulanıyor, kilo alıyorum. Bu psikolojik olabilir mi? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı. Gebe de değilsin. Ama bu kadar zor koşullarda ileri gitmişsin. Bir de bunun ailevi ve sosyal yanı var. Çok tehlikeli yollar. Yapacağın tek şey arkadaşınla ilişkiyi kesmek. Düşündüğün ve hesapladığın yollarda yürümek. Oyunu kuralına göre oynamak.

Kızlar küçük bulur mu?

17 yaşındayım. Cinsel organım küçük, utanıyorum. Cinsel ilişkiye girmek istiyorum ama kız “Penisin küçük” der diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, karşındaki kızın “Penisin küçük” demesi önemli değil. Bak Hocan ne diyor? Görmediğim halde penisin de küçük, yaşın da küçük. Ruhun daha çocuk. Sakalların bile tam çıkmadı. Daha dünyanın ne olduğunu bile anlayamadın. Bir de cinsel ilişki. Hadi be doğru okuluna.

Eşim orgazm olmuyor

25 yaşındayım, 4 ay önce evlendim. Eşimle ilişkide 3-4 dakika sonra boşalıyorum. Sonra tekrar devam ediyorum. Aynı gecede 2-3 defa boşalıyorum. Eşimin orgazm olmadığını düşünüyorum. O orgazm olduğunu söylüyor. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, eşler arasındaki cinsel uyum ya da uyumsuzluk diye bir konu var. Siz sınır ötesindesiniz, orta çizgiyi çok aşmışsınız. Saatlerce, defalarca cinsel ilişkiye kadın dayanamaz. Karın birçok kadın gibi orgazm güçlüğü yaşıyor.


Sen de onun ruhundaki takılmayı sayılarla aşmaya çalışıyorsun. Bunun adı cinsel uyumsuzluktur. Giderilmesi de önce senin üstleneceğin ve bilgileneceğin yoldan geçer. Eşin için profesyonel yardım da alabilirsiniz.

Ayrılmak istiyorum

26 yaşında kadınım. 8 aylık evliyim. Evliliğin ilk aylarında beni mutlu etmeye çalışıyordu ama son 8 aydır bana dokunmuyor. Onu hiç arzulamıyorum. Ayrılalım dediğimde itiraz ediyor. Boşanmayı düşünüyorum. Cinsel ilişkiye girmemek ayrılık sebebi değil midir?

CEVAP

Değerli okurum, “Boşanmayı düşünüyorum” demene katılıyorum ve kesin bir dille öneriyorum. Bu ilişkinin sonu gelmez. Bugüne geliş nedeninin ardındaki sebep senin cinsel ilişkiye girmemen değil. Sebep eşinin ruhunun labirentlerinde gizli. Seni istediği kadar sevsin, sevmeye devam etsin. Bizce de sakınca yok. Ama yine inancım onun bir profesyonel bir yardım olacağı doğrultusunda değil. Sen bilirsin.

Sevgilim istiyor ama...

18 yaşında kızım. Düzenli ilişkim var. Sevgilim 18 yaşında ve benimle birlikte olmak istiyor. Ben de istiyorum ama korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, sakın ha!!! Bu yaşta evlenme olmaz. Olan sana olur. Her şeyin bozulur. Hayatın kararır. Yani mahvolursun. Aman! Israrla aman! Birçok genç kız senin gibi istekli. Ama iradelerini kullanıyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder