Spor 'Tefecilerden borç alıyorduk'

'Tefecilerden borç alıyorduk'

Paylaş
'Tefecilerden borç alıyorduk'

Galatasaray'ın efsane oyuncularından Hasan Şaş, UEFA Kupası'nı aldıkları dönemle ilgili önemli bir gerçeği açıkladı

Galatasaray ve Beşiktaş 50’şer mil yon Euro'yu aşan transfer harcamalarına rağmen lig tarihinin en kötü dönemlerini yaşıyor. Peki bu kadar parayla saadet niye olmuyor? İşte bugünlerde bu konu çok tartışılıyor.

TRT Türk’te cumartesi gecesi yayınlanan "Futbol Herşeydir" adlı programda konuşan Hasan Şaş tarihe not düşecek ilginç bir detayı açıkladı.

EN İYİ ÖRNEK GALATASARAY

Sivas'ın 13 milyon Euro'luk kadrosu ile 75 milyonluk Beşiktaş'ı yenmesi ile ilgili Hasan Şaş, "acı ama tarihi gerçeği anlattı: “Evet, kupa öyle bir geldi ki dışarıdan garip geliyor ama içeride biz neler çektik anlatamam. Öyle ki tefecilerden para bile aldık. Biz işte böyle şampiyon olduk.”

"YABANCILAR SORUNSUZDU"

Hasan Şaş konuyla ilgili detay anlatmadı.. Peki tefecilerden para almak zorunda kalan oyuncular kimler? O dönem Galatasaray ciddi para sorunu yaşıyordu. Hagi ve Popescu gibi yabancılar sağlam sözleşmeler yaptıkları için alacaklarında sorun yoktu. Ama yerliler için aynı durum geçerli değildi.

Şimdi tefecilerden 100-200 bin dolar borç alıp ev-araba vb. borçlarını ödeyen birçok yerli oyuncu gerçeği ile karşı karşıyayız. Bunların kim olduğu ise şimdilik sır.

Ancak asıl hikaye o dönem Fatih Terim yönetiminde Galatasaray’ın gerçekten bir mucizeye imza atması. 4 yabancılı kadronun "yerli ruhu" ile zafere ulaşması.

Haberin Devamı