Gündem Tedbirsizliği öldürmüş!

Tedbirsizliği öldürmüş!

Paylaş
Tedbirsizliği öldürmüş!

Vinçten düşen parçanın altında kalarak ölen Gülseren Yurttaş, şantiyede gerekli tedbirleri almadığı için 'ikinci derece'de kusurlu bulundu

PARÇANIN ALTINDA EZİLDİ

Haberin Devamı

Harita mühendisi, Gülseren Yurttaş 35 yaşındaydı. Gülseren Yurttaş, İSKİ’nin (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Sarayburnu-Salacak boru hattı şantiyesinde görev yapıyordu. Gülseren Yurttaş’ın ölümüne neden olan olay, 27 Eylül 2007’de meydana gelmişti. Şantiyede Hasan Hüseyin Navruz’un kullandığı 30 tonluk mobil vinçten ‘bom’ denilen bir parça aniden yere düşmüştü.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Olay yerinde bulunan Gülseren Yurttaş bom adlı parçanın altında kalarak ölmüştü. Boru hattını döşeyen Kutay İnşaat’ın şantiye şefi Kürşat Özarslan, Detek şirketinin şantiye şefi Ali Ener Edis, vinç operatörü Hasan Hüseyin Navruz ve vinç işaretçisi Ali Kayın’a ölüme sebebiyet vermek suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Davanın dünkü duruşmasına sanıklar katılmadı.

Haberin Devamı

DİKKATSİZLİK SONUCU

Duruşmada iş müfettişi Mehmet Nuri Görücü, Prof. Dr. Ali Güvenç Göktan ve Doçent Dr. Murat Vural’ın hazırladığı bilirkişi raporu okundu. Raporda, Gülseren Yurttaş’ın şantiyede gerekli tedbirleri almadığı için tali (ikinci) derecede kusurlu olduğu belirtilmiş. Rapora göre, Kürşat Özaslan ile Ali Ener Edis dikkatsizlikten meydana gelen kazada asli kusurlu. Duruşma ertelendi.

Hasan ÖRNEKOĞLU-Aslıhan GÜZELLER/DHA