Opr. Dr. Hande Akbaş Tedavi sırasında dikkatli olunmalı
HABERİ PAYLAŞ

Tedavi sırasında dikkatli olunmalı

Haberin Devamı

Enfeksiyon nedeniyle doktorunuz ilaç verdiyse düzenli kullanın ve partnerinizin de kullandığından emin olun. Ayrıca tedavi süresince çok dar ve sentetik kıyafetler giymekten kaçının, günlük ped kullanıyorsanız hemen bırakın...

7 hafta tedavi gördüm

25 yaşında kızzım. Akıntım var ama iç çamaşırım kirlenmiyor. İlişkiye girdiğimde geliyor, rengi saydamsı, kokulu. Şu anda kaşıntı yapmıyor. Doktor ““Mantar”” dedi ve 7 haftalık bir tedavi gördüm ama devam ediyor. Siz ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, vajina hiçbir zaman kuru olmaz. Özellikle yumurtlama döneminde artan şeffaf, sümükümsü akıntı normaldir. İlişki sonrası vajinada meninin de kendine has kokusu olduğu için bunu enfeksiyonla karıştırmış olabilirsiniz. Enfeksiyonunuz olsaydı ilişkiden bağımsız olarak sarı kokulu akıntı devamlı gelirdi. Yine de emin olmak adına kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak vajinal kültür aldırtarak gerçekten bir enfeksiyon olup olmadığından kesin emin olabilirsiniz.

Adet günüm değil ama...

26 yaşındayım, 3 aydır sarı akıntı ve koku hissediyorum. 3-4 gündür de kanlı olduğunu gördüm. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bir uzmana muayene olmalı ve rahim ağzı kanser taraması amacıyla vajinal smear aldırmalısınız. Smear sonucunuz normalse kanamanız büyük ihtimalle enfeksiyona bağlıdır. Bu amaçla doktorunuz size ve eşinize gerekli ilaç tedavisine başlayacak ve şikayetleriniz kısa sürede kaybolacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken 2 önemli nokta tedavi boyunca çok dar ve sentetik kıyafetlerden kaçınmalı, günlük ped kullanmayı bırakmalısınız. Ayrıca partnerinizin de ilacı kullandığından emin olmalısınız. Aksi taktirde enfeksiyonu size tekrar geçirecek ve gördüğünüz tedavi boşa gidecektir.

Aşılama uygun mu?

2 yıllık evliyiz. Hiç gebe kalamadım. Eşim diyabet hastası. Doktora gittik, sperm yolları kapalıymış. Bir de sperm düşüklüğü varmış. Acaba aşılama yaptırsak çocuğumuz olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, eşinizin sperm sayısı ve hareketliliği ne kadar düşük bahsetmemişsiniz. Aşılama yapabilmemiz için sperm sayı ve hareketliliğinin normal veya normale çok yakın olması gerekir. Siz tetkiklerinizle birlikte üreme tıbbı alanında uzman bir hekim başvurun. Hanımların yumurtlama açısından biyolojik bir saatleri olduğu için beklerken siz de yumurtalarınızı kaybedersiniz. O zaman tüp bebek yöntemiyle bile şansınız çok düşük olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder