Gündem Tecavüze direnen öğretmeni 20 yerinden bıçakladılar

Tecavüze direnen öğretmeni 20 yerinden bıçakladılar

Paylaş
Tecavüze direnen öğretmeni 20 yerinden bıçakladılar

Okul çıkışında 3 saldırgan kadın öğretmeni bir viraneye sürükleyerek tecavüze yeltendi. Genç öğretmen karşı koyunca başını taşla ezdiler ama o yine de kurtulmayı başardı

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki A.K., görev yaptığı okuldan dün öğle saatlerinde evine giderken tecavüzcülerin saldırısına uğradı. Üç kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar kadın öğretmeni ağzını kapatarak boş bir viraneye sürükleyerek tecavüz etmek istedi.

BAŞINI DA TAŞLA EZDİLER AMA KURTULDU

Karşı koyması üzerine saldırganlar başına taşla vurdukları öğretmeni 20 yerinden bıçakladı. Saldırganların elinden yaralı kurtulmayı başaran A.K., 100 metre ötedeki anneannesinin evine sığındı ve hastaneye kaldırılarak yoğun bakım altına alındı. Kayıplara karışan saldırganların yakalanması için polis seferber oldu.

Haberin Devamı

Olay dün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Görev yaptığı okuldan çıkan öğretmen A.K., evine doğru yürürken üç kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar tarafından ağzı kapatılarak dar ve çıkmaz bir sokağa sürüklendi. Olayın şokunu atlattıktan sonra A.K., saldırganlara karşı koymaya çalıştı.

TORUNUNU O HALDE GÖRÜNCE BAYILDI

Saldırganlar, tecavüz etmeye çalıştıkları öğretmen A.K.’yı 20 yerinden bıçakladıktan sonra başına taşla vurdular. Kanlar içinde kalmasına rağmen A.K. saldırganların elinden kurtularak 100 metre kadar uzaktaki anneannesi H.P.’nin evini gitti. Kapıyı açan anneanne P., torunu A. öğretmeni kanlar içinde görünce bayıldı. Evde bulunanlar hemen durumu polise bildirirken, genç öğretmen de ambulansla Erzurum’a nakledildi.

Haberin Devamı

ÇANTASINI ÇALDILAR

Üniversiteyi Ankara’da bitiren F.-Y.K. çiftinin üç kızından en büyüğü olan A.K. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde yoğun bakım altına alınırken; polis öğretmenin çantasını da alan saldırganların peşine düştü.

KPSS’nin iptal edilmesi üzerine Kaymakamlık oluru ile sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken saldırıya uğrayan A.K.’nın zorla götürüldüğü yerdeki kan izleri ve saldırganlara ait ip uçlarını toplamak için Olay Yeri İnceleme ve Kimlik tespit Şube Müdürlüğünden uzmanlar çalışma yaptı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş Şube Cinayet Masası ekipleri, A.K.’nın öğrencilerini, mahalle halkını ve yakınlarını sorgulamaya başladı. Ekip otomobilleri ile mahalle ve sokakları dolaşan polis, saldırganları bulmak için çalışmalar yaptı.

'HANGİ VİCDANSIZ BUNU YAPAR!'

Kapıyı açtığında torunu A.’yı kanlar içinde gördüğü için büyük bir şok yaşadığını anlatan H.P., "Eli, yüzü, her tarafı kan içindeydi. ’Ne oldu, yavrum sana’ dedim. Sadece ’saldırıya uğradım’ diyebildi. Yüzünde ve başında kırıklar vardı. Sonrasında ikimizde bayılmışız. Gelinlerim A.’nın yüzünü yıkamış ve gelen ambulansla hastaneye götürmüşler. Kapıyı çaldığı ve tuttuğu yerler kanlıydı. İnsanlık dışı olay. Hangi vicdansız bunu yapar? Torunumun kurtulması için dua ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Pasinler ilçesinden esnaf Aydın Taşbaşı, öğretmen A.K.’nın uğradığı saldırıyı utanç verici bulduklarını, yapanları kınadıklarını bildirdi. Öğretmenin kurtulması için dua ettiklerini vurgulayan Taşbaşı, saldırganların insan olamayacağını söyledi.

Öte yandan olayın çok üzücü ve çirkin olduğunu belirten Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, saldırganların en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceklerini bildirdi.

Turgay İPEK- Zafer KUMRU/ PASİNLER (Erzurum), (DHA)