Siyaset TBMM önünde KCK protestosu
Paylaş
TBMM önünde KCK protestosu

Ankara'da aralarında BDP milletvekilleri Akın Birdal ve Hasip Kaplan'ın da bulunduğu bir grup, KCK ve Devrimci Karargah Örgütü operasyonlarını TBMM önünde protesto etti

Çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarına mensup 100 kişilik grup, Meclis Dikmen kapısı önünde toplanarak, ‘Tutuklama terörüne son, Sıra kimde?’ pankartı açıp, sloganlar attı.

BDP Milletvekilleri Akın Birdal ve Hasip Kaplan’ın da destek verdiği eylem için polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

"ŞİMDİ SIRA KİMDE?"

Gruptakiler adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Gökhan Asan, KCK ve Devrimci Karargah Örgütü operasyonlarının hukuksuz olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

“Operasyonlar ve tutuklamalar siyasi komplodur. Şimdi sıra kimde? Demokrasi, barış ve özgürlük savunucularını yalanlarınızla, yarattığınız sahte delillerle tutuklayarak susturacağınızı mı sanıyorsunuz?

Daha kaç genel başkanın eline kelepçe vuracaksınız? Sizin demokrasiniz başkalarını susturmak, muhalifleri cezaevine atmak mıdır?”

"KCK DAVALARI HUKUK DIŞI"

Açıklamanın ardından söz alan Akın Birdal da, daha önce de değiştirilen anayasanın bir kez daha değiştirilmiş olmasının bir karşılığının olmadığını kaydederek şöyle dedi:

“Demokratik, sivil bir anayasanın daha eşitlikçi, özgürlükçü olacağını belirtmiştik. Yaşananlar bizi haklı çıkarıyor. KCK davaları hukuk dışıdır.

Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu sözcülerinin neyle suçlandığını dahi basından öğreniyoruz.”

Protesto eyleminin ardından milletvekilleri Birdal ve Kaplan ile protestoculardan 5 kişi, diğer BDP milletvekilleriyle görüşmek üzere Meclis’e girdi. Gruptakiler ise Meclis Dikmen kapısı önünde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Haberin Devamı