Rauf Tamer Taze oy
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 50, kolay telaffuz ediliyorsa da -birinci turdaona ulaşmak kolay değil. 45, 46, 47, 48’i bulabilirsiniz, hatta bazen 49’u bile yakalayabilirsiniz ama bir türlü 50 diyemezsiniz... Eksiğinizi nerden tamamlayacaksınız? Nitekim CHP+MHP ancak 43 edebiliyor. Demek ki takviye lazım. AK Parti için de bu böyle.

[[HAFTAYA]]

İkinci tur kolay. Kim fazla oy alırsa zaten yüzde 50’yi geçti demektir. Ama birinci tur öyle değil... İlle de takviye lazım. Nerden alacaksınız? Taze oy. Taze kuvvet. Nerden bulacaksınız? İşte, söylüyorum: - Gurbetçilerden. 2.8 milyon oy.

Haberin Devamı

Aşağı yukarı seçmen sayısının yüzde 5’ine tekabül ediyor. Bu oylar nasıl dağılır, hangi adaylara gider bilemem. Ama sonucu etkileyeceği muhakkaktır. Tayyip Erdoğan boşuna gitmiyor Almanya’ya, Avusturya’ya, Fransa’ya... Kılıçdaroğlu’nun da aklı oralarda... Edirne’den öteye gitmeye mecbur... Hele Bahçeli’nin bir turneye çıkması şart.

Sadece Gurbetçi oyları mı? Hayır. Yurt içi de var: Mart’tan bu yana 18 yaşına basan 400 bin genç, yeni seçmen oldu. Alın size bir taze kuvvet daha. Bu gençler nereye oy verirler bilinmez ama mutlaka bir heyecan arayacaklardır. Ya da bir iddia... Yoksa niye sandığa gitsinler? Bu konuya devam edeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder