Dünya Tayyip Ağabey geldi... Mutluluktan uyuyamadım

Tayyip Ağabey geldi... Mutluluktan uyuyamadım

Paylaş
Tayyip Ağabey geldi... Mutluluktan uyuyamadım

Başbakan Erdoğan'ın ziyaret için gittiği Kırgızistan'ın başbakanı Atambayev, 'Sayın Tayyip Ağabey ve Sayın Başbakanımız her zaman arkamızda' dedi

Kırgızistan ziyaretinde bulunan Başbakan Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. İki ülke arasında vizelerin kalktığını duyuran Erdoğan şöyle konuştu:"Bir şeyi burada özellikle hatırlatmam gerekiyor. İki ülke arasında şimdilik vizelerin 90 günlük kaldırılması için anlaşmayı bugün imzaladık. Tamamen kaldırılması için de yıl sonuna kadar imzaları atacağız. Bütün bunların yanı sıra 6 farklı sözleşmeyi de az önce imzaladık."

Haberin Devamı

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, bugüne kadar önemli karar ve dokümanlara imza attıklarını mutluluktan uyuyamadıklarını vurgularken, "Çok sevindim. Kardeşimiz, ağabeyimiz geldi. Zor zamanlarda da, iyi zamanlarda da her zaman konuşuyoruz, Sayın Tayyip Ağabey ve Sayın Başbakanımız her zaman arkamızda" dedi.

Atambayev konuşmasında, Türkiye’nin 10 milyon dolar tutarında hibe desteği verdiğini, Mart ayındaki toplantıda da yeni bir hibe daha istediklerini söyledi. Görüşmede, yatırım konusunun da değerlendirildiğini belirten Atambayev, Türkiye-Kırgızistan arasında ikili gerçekleşen diyaloğun üç boyutlu hale getirilmesi konusunun ele alındığını bildirdi.