Spor TAYK, ilk adımı attı

TAYK, ilk adımı attı

Paylaş
TAYK, ilk adımı attı

Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü'nün protokolü imzalayıp onay için TYF'ye gonderdiği öğrenildi.

TAYK'tan yapılan açıklamada Disiplin cezasının 22 Temmuz’da dolacağı, ardından programdaki yarışların yapılacağı duyuruldu. Aradaki yarışların da Kalamış Yelken Kulübü'ne devredilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) ile Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) arasındaki “protokol krizi”nin bugün itibarıyla sona ermesi için adım atıldı.

TAYK, gerekli protokolü imzalayarak Türkiye Yelken Federasyonu'na gönderdi. Böylece “3 aylık hak mahrumiyeti” cezasının 22 Temmuz’da dolmasıyla birlikte, ilan edilen programdaki yarışların sorunsuz yapılabilmesi için gereken şartın yerine getirildiği belirtildi.

Duyuruda ayrıca, 22 Temmuz’a kadar olan süreçte yer alan yarışlar konusunda da bilgi verildi. Bu yarışları Kalamış Yelken Kulübü'nün (KYK) yapmaya talip olduğu ifade edilen TAYK duyurusunda, “Bu konuda KYK tarafından bize bir öneri getirilmiş ve kendilerine teşekkür edilerek her türlü desteğin tarafımızdan verileceği ifade edilmiştir” denildi.

TAYK TARAFINDAN YAPILAN DUYURU


“Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü; TYF Disiplin Kurulu tarafından verilmiş olan 3 ay hak mahrumiyeti cezasının 22 Temmuz 2014 tarihinde sona ermesinin ardından sezon başında açıklamış olduğu Yarış Programını uygulayabilmek için gerekli olan protokolleri imzalayarak Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı’na göndermiştir.

Programımızda bulunan 22 Temmuzdan önceki yarışların kendilerince yapılması için ise Kalamış Yelken Kulübü tarafından kulübümüze bir öneri getirilmiş, birinci önceliğimiz yarışların yapılabilmesi olduğu için kendilerine bu dönemde hukuken vermemize izin verilen her türlü desteği vereceğimiz bildirilmiştir. Kendilerine teşekkür ederiz.

22 Temmuz 2014 tarihinden itibaren planlı yarış etkinliklerimiz başlıyor, tüm yarışan ekiplere başarı ve esenlikler diliyoruz.

Saygılarımızla,

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü”

Kaynak: TurkSail

Haberin Devamı