Siyaset 'Tatlıses aday gösterilmiyor'
Paylaş
'Tatlıses aday gösterilmiyor'

Aday listelerinin kesinleşmesine sadece saatler kalırken Ak Parti'de heyecan dorukta.

Silahlı saldırıya uğrayan ve Almanya'da tedavisine devam edilen sanatçı İbrahim Tatlıses AK Parti'den aday gösterilmeyecek. Gazetelerin Ankara bürolarının derlediği kulis bilgilerine göre bazı isimler ve muhtemel seçim yerleri şöyle...

Uğradığı silahlı saldırı sonrası tedavisi Almanya'da devam eden sanatçı İbrahim Tatlıses'in adaylık müracaatını hastanede Başbakan Erdoğan almıştı. Ancak kulis bilgilerine göre beklenen olmadı, Ak Parti Tatlıses'i aday göstermiyor. Neden olarak da sanatçının 'Sauna çetesi' davasında adının geçiyor olması gösteriliyor.

Haberin Devamı

Arınç 'Manisa' dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın adı Bursa'nın yanı sıra Şanlıurfa ve Diyarbakır için geçiyor. Fakat Bülent Arınç'ın ise yine Manisa'dan adaylık için ısrarını Başbakan'a ilettiği konuşuluyor.

Günay, Baykal'a karşı

Selma Aliye Kavaf ile Binali Yıldırım'ın adları İzmir, Ertuğrul Günay'ın adı Muğla ya da Antalya, Mehmet Şimşek'in adı da Batman ya da Mersin için telaffuz ediliyor.

Bazı bakanların seçim bölgeleri değişebilir

Diğer yandan gelişmelere göre Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Zafer Çağlayan, Nimet Çubukçu ve Mehdi Eker ile Hüseyin Çelik'in de seçim bölgelerinin değiştirilebileceği öne sürülüyor.

Bölgeye aktif isimler

Kulislerdeki bir önemli iddia da Başbakan Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu'da daha aktif isimlere görev vermek istediği. Bu çerçevede bazı eski isimlerin dinlendirilebileceği öne sürülüyor. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, eski Cizre Belediye Başkanı ve eski milletvekili Haşim Haşimi'nin isimleri bölgede milletvekilliği için geçiyor. Partinin 'abi'lerinden Abdülkadir Aksu, İstanbul yerine bu kez Diyarbakır'dan aday gösterilecek.

Haberin Devamı

Danışmanlar da listede

Erdoğan'ın, danışmanları Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emrullah İşler ve Doç. Dr. Yalçın Akdoğan'ı listelere koyduğu kaydediliyor.

Gazeteciler de listede

Gazeteci Yiğit Bulut'un İstanbul'dan, Şamil Tayyar'ın ise Gaziantep'ten aday gösterileceği iddia ediliyor.

Tecrübeli isimler başka bölgelere

Mevcut milletvekillerinin yarıdan fazlasının liste dışı kalması bekleniyor. BDP'nin etkili olduğu Doğu ve Güneydoğu illeri ile CHP ve MHP'nin etkili sahil kentlerinin üzerinde özel olarak duran Erdoğan'ın tecrübeli isimleri kendi seçim bölgelerinin dışına dağıttığı kaydediliyor. Erdoğan, doğum yeri olan İstanbul'dan, 1. bölgeden listede yer alıyor.

Liste dışı kalanlar

Parti kulislerinde; kurucular arasında yer alan Salih Kapusuz, Sadık Yakut gibi isimlerin liste dışı kalabileceği belirtiliyor. 23. dönemde yer almayan ancak çalışmalarını kesintisiz sürdüren Ekrem Erdem, Zeynep Karahan Uslu ise bu kez listede yer alacak.

Haberin Devamı

Hakan Şükür Sakarya'dan

İstanbul'dan başvuran Hakan Şükür'ün son rötuşla memleketi Sakarya'ya kaydırılabileceği belirtiliyor. İbrahim Tatlıses'in ismi İstanbul 3. bölgede görünüyor. Şamil Tayyar'ın Gaziantep, eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Ankara ya da Trabzon'dan aday gösterilmesi gündemde.

HÜRRİYET