Gündem Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda

Paylaş
Tatilciler dönüş yolunda

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirenlerin bir bölümü dönüşe geçti. Trafiğin yarın daha yoğun olacağını düşünen birçok sürücü özellikle öğlenden sonra yola çıkarken, TEM ve feribot iskeleleri de hareketlendi

Tatilcilerin İstanbul dışına çıkışlarını geçen hafta Cuma gününden başlatıp 4-5 güne yaymaları nedeniyle bayram öncesi aşırı yoğunluk görülmedi. Ancak Pazartesi gününün iş günü olması nedeniyle İstanbul dışına çıkanların büyük bölümünün yarın yola çıkacağını dikkate alanlar bugünden dönüşe geçti.

Haberin Devamı

İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan köprü konumunda olan Kocaeli’de, iki yıldır Yüksek hızlı Tren hattı çalışması nedeniyle tüm tren seferlerinin de yapılmaması nedeniyle trafiğin tüm yükü TEM ve D-100 karayoluna kaldı. Bugün saat 15.00’e kadar karayolları ve feribot iskelelerindeki sakinlik sona ererken akşama doğru yoğunluk arttı. Özellikle saat 17.00’ye doğru TEM’de yoğun bir araç trafiği görüldü.

İzmir ve Bursa yönlerinden gelen araç sürücülerinin tercih ettiği, Gebze Eskihisar ile karşılıklı sefer yapılan Yalova Topçular Feribot iskelesinde de şu saatlerde 17 feribot sefer yapıyor. Gebze Eskihisar’da fazla araç olmadığı için feribotlar burada bekleme yapmaksızın dönüyor.

TEM de Adapazarı’ndan itibaren İzmit’e doğru hareketlendi. Aynı hareketlilik, Yalova-İzmit arasındaki E-130 Karayolu’nda da görüldü.

Haberin Devamı

Bu akşam ilerleyen saatlerde ve yarın çok daha fazla yoğunluk görülmesi beklenirken sürücüleri sıkıntıya sokan bazı noktalar şöyle sıralandı:

BU YOLLARA DİKKAT!

* İzmit’te Kandıra Turnikeleri girişi de olan Bekirdere Rampası’nın başlangıç noktasında yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi ve burada trafiğin yavaşlaması. Ankara yönünden gelen araçlarla, D-100 Karayolu ve Yalova istikametinden gelen araç sürücüleri de buradan TEM’e girdiğinden hen araç sayısı artıyor, hem rampa başlangıcında yol iki şeride düştüğünden trafik, TEM’in Batı turnikeleri girişine kadar ağır ilerliyor. Bu nedenle sürücülerin, yüksek viyadük ve tünellerin de bulunduğu bu bölgede çok dikkatli olmaları ve aceleci davranmamaları isteniyor.

* TEM’de Körfez-Hereke arasındaki Mağaraburnu Mevkii, Dilovası Tünel çıkışı ve Dilovası Rampasının tamamı, en çok kaza olan bölgeler olarak biliniyor.

DHA