Derya Özel Tatil dediğin...
HABERİ PAYLAŞ

Tatil dediğin...

“Tatil” kelimesi bile insanın yüzünde kocaman bir gülümsemeye neden olur. Bir de gelin bu “Tatil” meselesine annelerin gözünden bakalım...
Önce valizlerin hazırlanma aşaması vardır ki, genellikle evin babaları da valizlerini annelere hazırlatırlar. (İstisnalar kaideyi bozmaz elbette) Evde 2 çocuk varsa, en az 3 valiz hazırlanması şarttır bir kere. Anneler önce çocukların valizlerinden başlar. Hiçbir detayı atlamadan, ateş düşürücü şuruplarına kadar her şeylerinin eksiksiz valizde olmasını isterler. Benim gibi önce liste hazırlayıp, valizi de o listeye göre hazırlıyorsanız, tam bir kontrol manyağısınız demektir. Bu sebepten, ilk valiz hep en sakin kafayla yapılmalıdır.

İkinci valiz genelde eşinizin valizi olur. Erkeklerin daha az eşyayla seyahat edebildiklerini düşünürsek ikinci valizlerin, hazırlanması daha kolay olanı tercih edilir. Hem onların bizim gibi her ayakkabıya uygun çanta takma dertleri de yoktur. Böylece bol şort ve tişörtten oluşan ikinci valiz de tamamlanır.

En sona kendi valizimizi bırakırız. Çünkü güya kafamız diğer valizleri hazırladığımız için rahatlamış ve aklı selim bir şekilde gönlümüze göre bir çanta hazırlayacağımızı düşünürüz. Her zaman da aynı hatayı yaparız; kafamız aslında son derece karışmıştır. En gereksiz ne varsa doldururuz valize, en gereklileri de unuturuz. (Bikini almadan tatile gitmiş insanım)

Haberin Devamı



Tatil dönüşü

Tatilde 2 çocukla dinlenme fırsatı bulabilen bir anne varsa, lütfen gizli formülünü bizimle de paylaşsın. Tatilde anneler dinlenmez. Çocuk denizden çıktı; kurula, mayosunu değiştir. Denize girecek; güneş kremini sür. Öğlen olmuş; yemek yedir. Terlemiş; üstünü değiştir... Ve daha uzar gider.

Tatilden dönerken yol yorgunluğu daha arabada ya da uçakta başlar. O kadar valiz boşaltılacak, kirliler yıkanacak, çocuklar yıkanacak, yıkananlar ütülenecek, yerleşecek, ev tozlanmıştır, temizlenecek, çiçekler bayılmıştır, sulanacak... Daha okurken bile yüzünüzde kocaman yorgun bir gülümseme belirdi değil mi? İşte size anneler için tatilin ne anlama geldiğinin özeti. Anneler tatil ya-pa-maz!





Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder