Aslı Yaşasın Taşınma planlama ister!
HABERİ PAYLAŞ

Taşınma planlama ister!

Haberin Devamı

Taşınma Konusunu stresli ve zor olmaktan bu program ile cıkarabilirsiniz. Bu dönemi kolay atlatabilmenin tek yolu planlı ve programlı olmak ben de size bu ayki yazımda bu planı hafta hafta nasıl yapacağınızı anlattım dilerseniz bu notları takviminize işleyebilir bu sayede günü geldiğinde sırası ile yapacaklarınızı gerçekleştirerek bu evreyi maksimum huzurlu şekilde atlatabilirsiniz.

Atlamamanız gereken en önemli konular:


Aboneliklerinizi listeleyin, tamamını yeni adresinize geçirmek üzere listeniz aşağıdaki gibi.

Su Doğalgaz Elektrik TV Lisansı Telefon Internet Su-Süt gibi abonelikler Dergi Yayın abonelikleri Güvenlik şirketi abonelikleri Fatura adresi İkametgah Aile Hekimi değişikliği Sigorta

TAŞINMANIZA 8 HAFTA KALA


Kullanmadığınız eşyaları ayıklama zamanı: Yeni evinize taşınacak eşyaların bir listesini yapın. Yani yeni evinize götürmek istemediğiniz artık kullanmak istemediğiniz veya kullanamadıgınız tüm eşyaları şimdi ayıklama zamanı. Çocugunuzun küçülen kıyafetleri, eski oynamadıgı oyuncakları ve sizin uzun süredir giymekten vazgeçtiğiniz dolap bekçisi kıyafetleriniz. Bu konunun uzmanı Marie Kondo youtube kanalından ev düzenleme üzerine videolrını öneririm. Ben de kanalım Yaşasın Dekorasyon’da kendisinin kitabında belirttiği yöntemlerle bir çok düzenleme yaptım. Onlara da göz atabilirsiniz.

Ayrıca evde kullanmadığınız mobilyalarınız akseuarlarınız için Dekopasaj.com bir 2. El mobilya ve ev eşyası alım satım pazar yeri. Burada mobil telefonunuzla eşyaların resimlerini çekip ölçü ve ürün detay bilgilerini yazabilir, hızlıca satışa açtıgınız bu eşyaları satarak yerine yeni ihtiyaçlarınızı ikinci el makul fiyatlarda alabilirsiniz. Kolay tarafı siz gidecek mobilyaların gönderimi ile hiç uğraşmıyorsunuz ve dekopasaj bütün sireci planlayarak satılan mobilyayı yeni evine sizden alıp paketleyerek teslim ediyor.

Taşınma için alışveriş listeniz belli. Paketleme gereçleri koli, bant, etiket, eşyaları sarmak için eski gazeteler ve kabarcıklı pıtpıt kaplama poşetleri, süpermarketlere bakkallara bu konuda haber uçurmanız gerekecek, en yakın çözümü onlarda görüyorum.

Taşınmadaki hasarı kapsayan bir sigorta poliçeniz mi var? Bunu mutlaka sigorta şirketinize danışın.

Kutuları çok dodurmak taşınmayı zorlaştıracak bunu çok yapmak isteseniz de az koli size rahatlatıyor gibi düşünebilirsiniz ama bu gibi ağır kolilerin daha büyük risk taşıdığını bilmiş olun.

Oturdugunuz ev kiralık ise ev sahibine bu kiralık evden çıkacağınızı bildirmiş olun.

Yeni evinize taşınma tarihini onaylayın.

Taşıma şirketine karar verin. Armut.com bunun için çok güzel bir platform. Teklif toplayabilir, referans araştırması yapabilirsiniz.

TAŞINMANIZA 6 HAFTA KALA

Taşınma şirketleri konusunda bir karara vardıktan sonar şimdi de ev temizlik şirketleri
konusunda şirketleri araştırın bunun için armut.com yine cok başarılı bir platform.

Yeni evinizdeki tesisat, elektrik, ısınma, site içi ise yönetimi ve giderleri vs konusunu özellikle control ettirin kiralamadan once aldıgınız bilgiye güvenmeyin demiyorum ancak kendi kontrollerinizi kendiniz eve taşınma evvelinde yapmalısınız.

Yeni mobilya alacaksanız bunların siparişini en az 1 ay, yatak alacaksanız takribi 50 gün gibi bir sürede teslim ettikleri için bunları da şimdiden yeni evde eşyasız kalmamak için almayı unutmayın.

TAŞINMANIZA 2 HAFTA KALA

Evde günlük kullanmadığınız veya az kullandığınız eşyalarınızı boş vakitlerinizde paketlemeye başlayın.

Evde en az kullandıgınız odayı veya metrekareyi seçin ve bu kolileri orada toparlamaya başlayın. O olmuyorsa kolileri en az ayakaltında olacak sekilde her odanın kapısının karşı çapraz duvarını (ozada en az kullanılan yer) boşaltarak her odanın kolisini aynı odaya koyun ve etiketleyin. Bu etiketleri yeni evde gideceği oda adı ile yazmanızda fayda var. Kırılacak olduğu durumda örneğin mutfakta mutlaka kırılacak notunu kolilere ekleyin ve cok doldurmadan yerleştirmeye dikkat edin.

Dondurucudaki yiyeceklerinizi planlayın tüketeceklerinizi tüketin değil tüketemeyecekseniz de onları taşınma günü araca son koyup indirirkende ilk indirmeniz gerektiğini bilin.

Bakliyat ve digger gıda malzemelerini de tüketmek ve yeni evde almak üzerine bir mutfak tüketim planını son iki hafta oluşturbilir buna gore günlük menülerinizi hazırlayabilirsiniz.

Taşınma günü iletişim listesi çıkarın bu listeye;

Taşıma şirketi yetkilileri, Eşiniz aileniz ve yardım alabileceğiniz 2-3 arkadaşınız Apartman yöneticileri ve yetkilileri Hazır yemek söyleyeceğiniz çevredeki temiz bir restoran Temizlik şirketi veya evinizin temizliği yardımcı olan kişi Yeni anahtarı değiştirecek Anahtarcı



TAŞINMANIZA 7 GÜN KALA

Komsularınıza taşınacağınızı bildirin

Apartman önü araç vs. konusunda komsularınızdan yardım istemeniz gerekebilir.

Servisleri ile kurulum gerekirse irtibata geçin. Klima, bulaşık makinesi, ocak, çamaşır makinesi vs.

Kapatılacak doğalgaz, su, elektrik ve yeni evde açılacaklar için bir kişiye vekalet verebilir taşınma günü o kişinin bu işleri yapmasını sağladıgınız durumda çok rahat edebilirsiniz.


TAŞINMANIZA 3 GÜN KALA

Yeni adresinizi bildirmeniz gereken yerlere mail atabilir, bankanızı ve aboneliklerinizi abone yönlendirmelerini gerçekleştirebilirsiniz.

Buzdolabınıza olabildiğince az gıda alarak olanı tüketin ve yerine yenisini almayın.

Evinizdeki önemli evrakları, özel eşyalarınızı bir bavul yapabilirsiniz. Bunu siz taşımak üzere arabanızın arkasına koyabilir veya öncelikli bavullar olarak son yükleyip ilk alacağınız etiketi ile taşımacılara belirtebilirsiniz.

Mutfak eşyalarınızı 3-5 adet haricinde artık paketlemiş olmalısınız.

Tüm elektronik eşyaların kılavuzları ve sigortalarını ortaya çıkarın.
Taşınma günü acil ihtiyaç olacak yedek kıyafet telefon şarjı fener bunları bir sırt çantasında toparlayın.


TAŞINMANIZA 1 GÜN KALA

Yiyeceklerinizi paketleyin

Telefonunuzu %100 şarj edin

Kendinizi de şarj etmeyi unutmayın ve erken yatın.

Rahat, pamuklu kıyafetlerinizi giyin.

TAŞINMA GÜNÜ

Erken kalkan yol alır, son koltrolleri evde sorumluluklara bölün örneğin cocuklarınız kendi odalarında eşiniz salon ve yatak odasından sizde mutfaktan sorumlu olabilirsiniz.

Öncelikli yatak odası ve banyo, mutfak sonrasında saln gibi önceliklendirmeler yapın.

Eski evinizden çıkarken ısıtmaları elektrik şalterini kapattıgınızdan emin olun.

Aslı Yaşasın // Yaşasın Dekorasyon Youtube Kanalı

www.bit.ly/yasasindekorasyon
www.yasasindekorasyon.com
www.instagram.com/asliyasasin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder