Gündem Taşıdığı el yapımı bomba üzerinde patladı

Taşıdığı el yapımı bomba üzerinde patladı

Paylaş
Taşıdığı el yapımı bomba üzerinde patladı

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanarak yurda getirilişinin yıldönümüne günler kala lastik yakarak eylem yapan göstericilerden biri üzerindeki el yapımı bombanın patlaması sonucu feci şekilde can verdi

Diyarbakır'da Abdullah Öcalan’ın yakalanarak yurda getirilişinin yıldönümü yaklaşırken lastik yakarak eylem yapan göstericilerden biri, üzerindeki el yapımı bombanın patlaması yüzünden uzuvları koparak can verdi. Üzerinden kimlik çıkmayan eylemcinin ise daha önce de molotof kokteylli bulundurmak ve kullanmak suçlarından defalarca gözaltına alınan 19 yaşındaki Şahin Öner olduğu ortaya çıktı. Gösteriler sırasında ise şüphe üzerine durdurulan ticari bir takside 30 adet molotof kokteyli ve 2 adet el yapımı bomba buldu. Taksi şoförü gözaltına alınırken, Emniyet telsisizinden, görevli tüm polis memurlarının dikkatli olmaları konusunda uyarı anonsları yapıldı.

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü 15 Şubat öncesi, Diyarbakır kent merkezinde, bugün (10 Şubat Pazar) akşam saatlerinde çeşitli noktalarda yasadışı gösteriler yapıldı.

Yüzleri maskeli gruplar, lastik yakarak polise taşlarla saldırdı. Saat 20.30 sıralarında Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi’nde de gösteri yapan çocukları dağıtmak üzere giden bölgeye giden güvenlik güçleri, ilginç bir olayla karşılaştı.

Şehitlik Mahallesi 24’ncü Sokak’ta, 20 yaşlarında olduğu belirtilen ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin taşıdığı el yapımı bomba, üzerinde patladı. Büyük bir gürültü ile bombanın patlaması sonucu bir eylemci can verdi.


CEP TELEFONUNDAN KİMLİĞİ TESTİP EDİLDİ

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri, patlama ile birlikte kafası yanan kişinin, kulağının koptuğu, el ve vücudunun çeşitli bölgelerinde yanma ve kopma meydana gelen eylemcinin cesedi, Diyarbakır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ceset üzerinden kimlik çıkmazken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ölen kişinin cep telefonu üzerinde yaptıkları incelemeden sonra kimliğini tespit etmeyi başardı.

Ölen kişinin daha önce de molotof kokteylli bulundurmak ve kullanmak suçlarından defalarca gözaltına alınan 19 yaşındaki Şahin Öner olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Öner’in cesedi üzerinde polisin yaptığı incelemede, 213 adet maytap fitili bulunduğu belirtildi.

Polis olay yeri inceleme ekipleri, patlama yerinde Şahin Öner’e ait olduğu belirtilen eldivenler buldu. Polis yetkilileri, el yapımı bomba yapımında genelde eldiven kullanıldığını belirterek, eldivenlerin Şahin Öner’e ait olup olmadığını incelediklerini belirttiler.

Haberin Devamı

TAKSİDE, 39 EDET MOLOTOF VE 2 ADET EL YAPIMI BOMBA BULUNDU

Polis ekipleri, patlamanın meydana geldi Şehitlik Mahallesi 24’ncü sokakta inceleme yaparken, şüphe üzerine durdurulan ticari bir takside 30 adet molotof kokteyli ve 2 adet el yapımı bomba buldu.

Gözaltına alınan taksi şoförü sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Her iki olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, Emniyet telsizinden görevli tüm polis memurlarının dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarı anonsları yapılmaya başlandı.

DHA