Siyaset 'Taşan derelere çözüm bulsun'
Paylaş
'Taşan derelere çözüm bulsun'

Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesine "Önce İstanbul'da yağmur sırasında taşan derelere çözüm bulsun" dedi

'Çılgın Proje'nin seçim öncesi tartışılmak ve tartışmaların merkezinde olmak üzere Başbakan Erdoğan tarafından ortaya atılan ve seçim sonrası unutulacak olan bir söz olduğunu belirten Şener, şunları söyledi: "Bu projeyi seçim öncesinde söylediği bir sözün diğer tüm siyasiler tarafından tartışılarak kendisini merkeze yerleştirmek için yaptığını düşünüyorum.

Çünkü seçim yoğunluğu içerisinde böyle bir proje üzerinde yeteri kadar konuştuğunu ve tartıştığını düşünmüyorum. Yani önemli olan seçim öncesinde gündemde olmaktır."

Böyle bir çalışmaya ihtiyaç olmadığını belirten Şener, "Böyle bir projenin büyük maliyetleri var. Bunun için harcanacak paralarla Türkiye'deki işsizlik ortadan kalkar. Zaten bir boğaz var. Bu durum ihtiyaçtan kaynaklanan bir durum değil. Böyle bir ihtiyaç yok.

İhtiyacı karşılayan bir boğaz varken milyar dolarlar harcayarak ikinci bir boğaz yapılmasının hangi ihtiyacı karşılayacağını bize açıklaması lazım" dedi

Proje yapılacaksa bunun Kızılırmak üzerinde yapılaması gerektiğini belirten Şener, "Türkiye'nin önemli nehirleri vardır. Bunlardan biri de Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'tır. Başbakan bir çılgın proje ortaya koymak istiyorsa o çılgın proje olsa olsa Kızılırmak nehrinin üzerinde olur" diye konuştu.

Abdüllatif Şener, seçim çalışmaları kapsamında kent meydanında gazeteci Çiğdem Toker'in yazdığı 'Abdüllatif Şener' kitabını dağıtırken, vatandaşlarla da bol bol fotoğraf çektirdi.

Gökhan CEYLAN/DHA

Haberin Devamı