Gündem Taş ocağında patlama: 3 ölü, 2 yaralı

Taş ocağında patlama: 3 ölü, 2 yaralı

Paylaş
Taş ocağında patlama: 3 ölü, 2 yaralı

Kilis'te, taş ocağında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı

Kilis'in Musabeyli İlçesi'ne bağlı Karbeyaz Köyü yakınlarındaki bir taş ocağında, kayalara yerleştirilen dinamitin kepçe çalışırken patlaması sonucu, kepçe operatörü ile 3 işçi öldü, 2 işçi de yaralandı.

Haberin Devamı

Olay bugün saat 13.30 sıralarında Musabeyli'nin Karbeyaz Köyü'ne 2 kilometre uzaklıktaki Kaptan adlı şirkete ait taş ocağında meydana geldi. İddiaya göre, mıcır üretimi yapılan taş ocağında kayaların arasına yerleştirilen dinamitlerin patlamasının ardından 33 yaşındaki Bünyamin Kaplan, yönetimindeki kepçeyle bu alanda çalışmaya başladı.

Bu sırada patlamamış dinamitler, kepçe darbesiyle büyük bir gürültüyle infilak etti. Şiddeti ilçe merkezinden de hissedilen patlamada kepçe operatörü Bünyamin Kaplan'ın yanı sıra işçiler 18 yaşındaki Recep Hancer ve 19 yaşındaki Akın Şimşek olay yerinde parçalanarak yaşamlarını yitirdi. İşçilerden 35 yaşındaki Emin Kaplan ve 51 yaşındaki Bahtiyar Bal da ağır yaralandı. Yaralılar götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Bal'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kilis Valisi Turan Ayvaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Ayvaz, kayalara yerleştirilen dinamitlerin patlamayan bir bölümünün kepçe çalışmaya başladığı sırada patlamış olabileceği üzerinde durduklarını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı, soruşturma başlatırken, olayı duyarak taş ocağına gelen işçi yakınları ve vatandaşlar güvenlik nedeniyle bölgeye sokulmadı.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)