Magazin Tarkan'a müjdeli haber

Tarkan'a müjdeli haber

Paylaş
Tarkan'a müjdeli haber

Yargıtay 5. Ceza Dairesi uyuşturucu operasyonunda aralarında Tarkan'ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan dava dosyasındaki uyuşmazlık sorununu çözdü

Yargıtay, davaya İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakacağına karar verdi.

Bilindiği gibi, İstanbul'daki uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak aralarında Tarkan'ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan dava dosyası Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderilmişti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu, Tarkan'ın da aralarında olduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. İddianame İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. İddianameyi inceleyen İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı görevsizlik kararıyla Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerine göndermişti.

Davanın gönderildiği İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de dosya üzerindeki incelemesini tamamlamış ve suçun örgüt kapsamında değerlendirilemeyeceğini, suçun "iştirak halinde bireysel suç" olduğunu ifade ederek dosya hakkında görevsizlik kararı verdi.

Bu nedenle dosya mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın çözümlenmesi için yargıtay 5. ceza dairesi'ne gönderilmişti. tarkan hakkındaki uyuşmazlık sorununu bugün görüşen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Tarkan'ın İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına karar verdi.

Bu kararın ardından tarkan, uyuşturucu satıcılığından değil uyuşturucu kullanımından yargılanacak.

Haberin Devamı

Habertürk