Gündem Tarihi karar öncesi konuştu!

Tarihi karar öncesi konuştu!

Paylaş
Tarihi karar öncesi konuştu!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Twitter hesabı üzerinden karar duruşması hakkında konuştu

Kararın açıklanmasına saatler kala Başbuğ'un söz konusu hesabından yapılan değerlendirmede öncelikle ailelere konulan duruşma yasağına değinildi ve şu görüşler savunuldu.. "Sıkıyönetim dönemlerinde bile görülmemiş, ailelerin dahi gelmesi yasaklanmış bir ortamda 'mahkeme' kararını açıklayacak... Peki niye? Çünkü aklı selim kimsenin itibar etmeyeceği bir mütalaa üzerinden karar verecekler... Çünkü kamu vicdanını rahatsız edeceklerini, masum insanların cezalandırılmasını kamunun kabul etmeyeceğini biliyorlar... Çünkü Türk Devleti ve Ordusunun şanlı tarihine bugüne kadar görülmemiş bir kara leke süreceklerini biliyorlar."

İlker Başbuğ twıtter hesabından bu açıklamaları yaparken, Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan katıldığı televizyon programında İstanbul valisi Mutlu'nun sözlerini savundu. Akdoğan, İstanbul valisinin güvenlikten sorumlu olduğunu, bu nedenle duruşmanın yapılacağı günde önlem aldığını ve kararın doğru olduğunu söyledi.

Başbuğ akşam saatlerinde twitter üzerinden bir açıklama daha yaptı. İşte o açıklama;

Ağlama Duvarı’nda çekilen resimle ilgili



Mahkemedeki ilk duruşmamda, neden savunma yapmayacağımı ve hiçbir soruya cevap vermeyeceğimi açıklayan konuşmamdan sonra, tarafıma yöneltilen ilk sorunun Ağlama Duvarında çekilen resimle ilgili olmasını ve bu konunun yargılama konusu iddialarla ne gibi bir irtibatının olduğunu hala anlayabilmiş değilim.

Ancak duruşmayı müteakip bu konunun özellikle sosyal medyada bazı kişiler tarafından yoğun şekilde kullanıldığı ve halen kullanılmaya devam edildiği görülmektedir. Gerekli olanlara yasal haklarımız çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bunun yanında zorunlu olarak bu konuya ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması da gerekli görülmüştür.

İslam dinini en son ve en mükemmel din haline getiren en önemli nedenlerden birisi, kutsal dinimizin, dini Allah ile kul arasında olan bir konu olarak kabul etmesidir.

Bu nedenle, Allah ile onun kulu arasına girmeye cesaret edenler, bu yetkiyi nereden almaktadır?

Musevilik, semavi dinlerden birisi olup Kudüs’teki ağlama duvarı da kutsal bir yerdir.

Bu kutsal yeri ziyaret eden herkesin Musevi olabileceklerini ileri süren cahiller, herhalde İstanbul’da Sultanahmet Camisi’ni ziyaret edip, orada dua eden herkesin de Müslüman olduğunu mu düşünüyorlar?

Bugün ben Türk’lüğümle ve elbette Müslüman olmamla da iftihar ederim. Aynı gezi esnasında dinimizde özel bir yeri ve anlamı olan Mescid-i Aksa’yı da ziyaret etmiş olmaktan mutluluk ve huzur duydum.

Ancak, benim Türklüğümle ve Müslüman olmamla iftihar etmem, bu ülkenin vatandaşı olsun olmasın farklı etnik köken veya dini inanca sahip olan kimseleri küçümseme ve onların bu durumlarını sorgulama hakkını da bana vermez.

Herkes Türk Milletinin bir bireyi olmaktan ve kendi etnik kökeni, dini inancıyla gurur duymalı ve övünebilmelidir.

Bana göre; insanların inançlarının ve etnik kökenlerinin, diğerleri tarafından sorgulanması, her şeyden evvel bir insanlık suçudur.



Haberin Devamı