Tamer Heper Tamamını çekmişsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Tamamını çekmişsiniz

İcradaki borcumu ödemeyi taahhüt ettim. Uzun süre ödedim ama bir ara nakit sıkıntısına girdiğimden ödeyemedim. Mahkeme bana üç ay hapis cezası verdi. Bunu yattım. Çıktıktan sonra taksitlerde yeniden aksama oldu, alacaklı beni yine şikayet etmiş. Şimdi yeniden hapse girer miyim? S.G.

Bir borçlu borcunu taksitler halinde ödeyeceğini icra dosyasına taahhüt eder de bu taahhüt alacaklı tarafından kabul olunur ve borçlu bu taksitleri ödemezse kendisi hakkında üç aya kadar hapis cezası verilebilir.

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Zaten bunu biliyordunuz ve başınıza bu olay geldi. Şimdi size ilgili kanun maddesinin ilgili kısmını yazayım, birlikte bir sonuca varalım. “... hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir. Ödemelerini tekrar keserse hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez. "

Şimdi arada yapılan ödeme kısmı sizi ilgilendirmiyor. Çünkü arada ödeme yapmamışsınız. Sizi ilgilendiren son cümle. Yani bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresinin üç ayı geçemeyeceği cümlesi. Buradaki bir borçtan tabiri bir taksidi işaret etmiyor, bir borcu işaret ediyor. Tazyik hapsi ise en çok üç ay olabiliyor. Dolayısı ile siz üç ay hapis cezasını çekmişsiniz, halen de aynı borç devam ediyor. Bu halde üç ay doldu, aynı borç devam ettiğine göre size yeniden bir hapis cezası verilmemesi gerektiği kanaatindeyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder