Gündem Taksim'de İncil yakacaktı

Taksim'de İncil yakacaktı

Paylaş
Taksim'de İncil yakacaktı

Münevver cinayetinde 'kan parasına aracılık' iddialarıyla gündeme gelen Cemil Baran, Taksim Meydanı'nda İncil yakmak istedi

Münevver Karabulut cinayetinde 'kan parasına aracılık' iddialarıyla gündeme gelen yerel bir gazetenin sahibi Cemil Baran, Taksim Meydanı'nda İncil yakmak istedi. Elindeki benzini İncil'e dökeceği sırada polis ekiplerinin müdahale etmesiyle eyleminden vazgeçen Baran, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Münevver Karabulut cinayetinde iki aile arasında kan parası pazarlığı yapıldığı iddiası ile gündeme gelen, daha sonra Taksim Meydanı'nda her gün başka bir detay açıklayarak gündemde kalan Gaziantepli yerel gazeteci Cemil Baran, bu defa da İncil yakmaya kalkıştı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na 13.30'da elinde iki tane İncil ve bir şişe benzinle gelen Cemil Baran'ın 'Kahır Olsun Kur'an-ı Kerim'i Yakanlara, ABD ve Kafir İsrail'e' yazılı bir tişört giymesi dikkat çekti.

Taksim Meydanı'na gelir gelmez eylemini gerçekleştirmek isteyen Baran; 11 Eylül'de Amerika'da 3 adet Kuran-ı Kerim sayfasının yakılmasını protesto etmek için eylemi gerçekleştireceğini belirten Cemil Baran, 'bir Müslüman olarak sessiz kalamazdım. Onun için ben de iki adet sahte incili yakmaya karar verdim. Bütün İslam aleminden özür diliyorum. Bu sahte bir İncil olsa da bu Allah'ın kitabıdır. Bunun için ben bunu vicdanen yakmaya karar verdim' dedi. Baran, konuşmasının ardından elindeki şişede bulunan benzini İncillere dökmek üzereyken olay yerine gelen sivil polisler, Baran'a müdahale etti. Bir süre elindeki benzini polislere dökmekle tehditler savuran Baran, daha sonra eyleminden vazgeçerek, 'ben o papaz gibi sapık olmayacağım. Buna saygı göstererek, memur arkadaşlara teslim ediyorum. Çünkü incel de Allah'ın kitabıdır" dedi. Baran daha sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ümit TÜRK İSTANBUL/DHA