Dünya Tacizci piskoposun pişkinliği!

Tacizci piskoposun pişkinliği!

Paylaş
Tacizci piskoposun pişkinliği!

Erkek yeğenini 13 yıl boyunca taciz ettiğini kabul ederek görevinden istifa eden piskoposun pişkin pişkin kendini savunması herkesi çileden çıkardı

Belçika’da geçen yıl erkek yeğenine 13 yıl boyunca taciz ettiğini kabul ederek görevinden istifa eden Bruges kenti Piskoposu Roger Vangheluwe, önceki gün verdiği röportajda kendini pişkin pişkin savununca ülke ayağa kalktı.. Piskoposun geçen yılki itirafının ardından yüzlerce kişi kendilerinin de rahipler tarafından taciz edildiğini söyleyerek ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Vatikan cezalandırmadı

Vatikan’ın rahibi cezalandırmak yerine “ruhsal ve psikolojik destek” görmesi için Fransa’ya göndermesi ise büyük kızgınlık yaratmıştı. Vatikan’ın “ruhsal ve psikolojik destek” almanın yeterli olacağı yönündeki savunmasının geçerli olmadığı Piskopos Vangheluwe’nin önceki gün Belçika televizyonu VT4’e verdiği canlı röportajla kanıtlandı.

Vangheluwe röportajda bir başka erkek yeğenine daha taciz ettiğini, her iki çocuğun da bundan şikayetçi olmadığını söyledi. Belçikalı rahip sübyancı olduğu iddialarını reddederek “Tecavüz söz konusu değil. Yalnızca genital bölgeye dokunma var” dedi.Vangelheluwe “Ailece beni ziyaret etmeye geldiklerinde akşamları benim yatağımda yatıyorlardı. Her şey bir oyun olarak başladı” detaylarını da verdi.

Belçikalı rahibin açıklamaları izleyenlerin kanını dondurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belçika Başbakanı Yves Leterme “Bu duyduklarımız iğrenç. Kabul edilemez” dedi.

Haberin Devamı

Bakanlar isyan etti

Belçika Adalet Bakanı Stefaan De Clerk de Belçikalı rahibin telvizyonlardaki açıklamalarının onun tacizine maruz kalan kurbanlarla birlikte, diğer cinsel taciz kurbanlarının da yüzüne “bir tokat gibi indiğini” söyledi. Bakan Vatikan’a “Vangheluwe’ü susturun” dedi.

Belçika’daki Katolik Kilisesi yetkilileri de “Belli ki Vatikan’ın kendisinden istediği düşünme süreci işe yaramamış. Bunlar kabul edilemez” açıklamasında bulundu. Vatikan sözcüsü ise yeni açıklamaların ardından konuyu yakından takip ettiklerini söylemekle yetindi. Daha önce de İrlanda, ABD, Avusturya, Meksika, Hollanda ve Almanya’da benzer nitelikli olaylar ortaya çıkmış, fakat sadece 3 İrlandalı rahip ile bir Alman rahip görevlerinden alınmıştı. Vatikan sık sık bu konularda sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

MİLLİYET