Cumartesi Postası Tablo gibi pastalar

Tablo gibi pastalar

Paylaş
Tablo gibi pastalar

Kurucusu Elif Kolankaya pastacılık eğitimini Amerika-New York'ta almış. Mimar ama yaptığı şık pastalara ilgi artınca mesleğini bırakmış. 7 yıldır atölyesinde hem öğretiyor, hem satış yapıyor

Haber: Merve Özaytekin

Haberin Devamı

mozyatkein@posta.com.tr

Coccolat’ın kurucusu Elif Kolankaya aslında mimar. 14 yıl boyunca İstanbul ve Viyana’da yapmış mesleğini. 2000 yılında kızı 5 yaşına basınca iş temposunu düşürmeye karar vermiş. Zamanının çoğunu evinin en sevdiği köşesi olan mutfağında geçirmeye başlayan ve farklı tarifler deneyen Elif Kolankaya’nın arkadaşları, özellikle pastalarını çok beğeniyormuş.

Oysa kendisi pastalarından memnun değilmiş. Ona göre estetik yönden zayıfmış yaptıkları. Şık ve sıradışı pastalar yapmayı kafasına koyan Elif Hanım, bu işi layıkıyla öğrenmek için soluğu Amerika-New York’ta almış. O yıllarda Türkiye’de pek bilinmeyen pasta dekorasyonunu Amerika’nın önde gelen aşçılık okullarından ‘The Institute of Culinary Education’da öğrenmiş. Öykünün devamını Elif Hanım’dan dinleyelim; “Kurslar ufkumu genişletti. Türkiye’de satılmayan birçok pastacılık malzemesiyle bavulumu doldurup İstanbul’a geldim. Yakın çevreme evimde yaptığım pastaları satmaya başladım. Böylece Coccolat markası doğdu. New York’ta 6 farklı kursa daha katıldım.

Haberin Devamı

İsviçre’de de Fabilo Eğitim Merkezi’nde şeker işleme sanatını öğrendim”. Kolankaya’nın evinde yaptığı butik pastalar çok sevilince hanımlar Elif Hanım’ın kapısını çalmaya başlamış. Talep artınca Elif Kolankaya bilgisini atölye çatısı altında paylaşmak istemiş. Elif Kolankaya atölyesini şöyle anlatıyor: “2003’te Coccolat Pasta Tasarım Atölyesi ve Lezzet Okulu’nu Kızıltoprak’ta açtım. Okulumuzda pastacılıktan süslemeye, çikolata yapımından sufleye kadar birçok kurs veriyoruz. Ayrıca dünya mutfağı kurslarımız da var. Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından 3 bin mezun verdik”.