Yaşam Sydney-Londra 4 saate inecek

Sydney-Londra 4 saate inecek

Paylaş
Sydney-Londra 4 saate inecek

Yakın gelecekte Sydney ile Londra arasında 23 saat süren uçuşlar sadece dört saate inebilir

Dünyanın en büyük uzay-havacılık şirketlerinden Boeing, Lockheed Martin, Gulfstream ve ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bir araya gelerek “Concorde’un oğlu” adı verilen bir proje başlattı.

Haberin Devamı

Sesten hızlı süper jet, Avustralya’nın News.com.au sitesine göre gelecek ay İngiltere’de düzenlenecej Farnborough Uluslararası Hava Gösteresinde prototip olarak karşımıza çıkacak.

Sesten hızlı jetin göreve başlaması halinde, 2003 yılında Air France ve British Airways tarafından emekliye ayrılan Concorde’lar göklere geri dönecek. İngiliz Daily Mail gazetesinin verdiği bilgiye göre, süpersonik jet saatte 4 bin kilometreden yüksek bir hıza ulaşacak.

Günümüzde en yüksek hıza ulaşan süpersonik jet, Gulstream tarafından üretilen G650. Saatte 1040 km hıza ulaşabilen uçağın maksimum süratı ise saatte 1132 km.

Mühendislerin şu an üstesinden gelmeye çalıştığı en büyük sorun, Concorde’un bir zamanlar çıkardığı yüksek sonik patlama. Daily Mail’e konuşan bir Gulfstream mühendisi, yeni uçağın çıkaracağı sesin “puflamaya” benzeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Konuya yakın kaynaklar, yolcu uçağı boyutundaki yeni süpersonik uçağın 2030’da göreve hazır olabileceğini belirtti.