Ekonomi Suudiler Trabzon'a otel açacak

Suudiler Trabzon'a otel açacak

Paylaş
Suudiler Trabzon'a otel açacak

İhaleyi kazanan Suudiler Trabzon'a beş yıldızlı otel yapacak

Suudi Arabistan merkezli Al-Rubeaan Group, Trabzon’da beş yıldızlı otel yapımı için açılan ihaleyi kazandı. İhaleyle Trabzon’un Yalıncak beldesinde, mülkiyeti Özel İdare’ye ait 15 bin 995.46 metrekarelik taşınmazların irtifak hakkı tesis edilmesi ve kullanma izni verilmesi kararı alındı.

Haberin Devamı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık,otel yapımı için verilen teklifleri inceleyen komisyonun kararını açıkladığını belirterek, "Komisyon teklif veren iki şirketin öz kaynakları, taahhüt ettikleri istihdam sayıları ve yatırım tutarlarında en yükseği 100 üzerinden değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda Keleşoğlu Şirketi ve Trabzon Genç İşadamları Derneği ortaklığının puanı 234.20, Al-Rubeaan Group Otelciliği’nin puanı da 294.98 olarak tespit edildi" dedi.

Komisyonun kararının onaylanmak üzere İl Genel Meclisine gönderildiğini ifade eden Kızılcık, "İhaleyi alan Suudi şirket, bu konuda çok tecrübeli. Şirketin sahibi ve yetkilileri ihale öncesi Trabzon’a iki kez gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra da bu yatırımı yapmaya karar verdi. İlimize son yıllarda özellikle Arap turistlerin büyük ilgisi vardı. Yapılması planlanan otelle bu ilginin artarak devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

30 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

Otel inşaatı ile Trabzon’a çok önemli miktarda yabancı sermaye girişinin sağlanacağını dile getiren Kızılcık, şunları kaydetti: "Otelin yaklaşık 25-30 milyon dolara mal olması planlanıyor. Bu miktar daha da artabilir. Ayrıca, otelde en az 270 kişi istihdam edilecek. Bu da Trabzon’un istihdam sorununa katkıda bulunabilir. Ayrıca, şirket, Cidde’den Trabzon’a carter seferleri yapılmayı planlıyor. Bu seferlerle Trabzon’a gelecek turist sayısında çok önemli artışlar yaşanabilecek."