Cumartesi Postası Sütun gibi bacaklar

Sütun gibi bacaklar

Paylaş
Sütun gibi bacaklar

Yaz aylarında bacak-ayak bakımı ve güzelliği ayrı önem taşır. Bu nedenle de çeşitli yöntemlerden destek alınır...

Peki kalın, sıkılığını yitirmiş, selülitli bacaklar için ne yapılabilir? Daha doğrusu yapılacak bir şey var mı? Dermatolog Dr. Ömür Tekeli’yle konuştuk...

Haberin Devamı

RÖPORTAJ: Esra ÖZÜBEK

eozubek@elle.com.tr

Sık sık kilo alıp vermek, hareketsizlik, düzensiz ve kötü beslenme, genetik faktörler, güneş, bazı sağlıksız kıyafetler; bacak ve basenlerimizde göze hoş gelmeyen görüntüler oluşturabilir.

Kışın giysilerle bir şekilde kamufle ettiğimiz görüntülerle yaz aylarında yüzleşmek zorunda kalırız. Dermatolog Dr. Ömür Tekeli bacak ve basenleri güzelleştirip forma sokan uygulamaları şöyle özetliyor:

Yağlara karşı: Zeltiq Soğuğun zayıflatıcı etkisini bölgesel incelme yöntemi olarak kullanan Zeltiq; tek seansta ve kalıcı incelme sağlıyor. Sistem, işlem yapılan bölgeyi 1 saat kadar 4-5 dereceye kadar soğutuyor.

Yağ hücreleri soğukta yaşayamıyor, yavaş yavaş eriyerek karaciğer yardımıyla vücuttan atılıyor. Uygulama öncesi herhangi bir hazırlığa, anestezi, kreme ihtiyaç yok. Zeltiq, her bölgeye uygulanabiliyor. Ancak, hamileler ve şeker hastalarına önerilmiyor.

Haberin Devamı

Selülite karşı: Vela ve Endermolab İki tedavi de selüliti tamamen çözemez ama geriletebilir. İki teknolojiden biri olan Vela, selülite karşı uygulanan en etkili yöntemlerden.

Radyo frekans, infrared, vakum ve mekanik masaj birlikte uygulanıyor. Sorunu küçültür, cilt yüzeyinde daha düzgün bir görünüm sağlar. Endermolab ise lipomasaj tekniği ve ileri teknoloji silindir bakım başlığına sahip.

İncelme, sıkılaştırma, şekillendirme, selülit giderimi, pürüzsüzleştirme sağlıyor. 14 seanslık bir program. Endermolab; lenf drenajı, fibrotik bölgelerin yumuşatılması, varise bağlı bacak ağrıları, ödemli toplardamar yetersizliği, travmaya bağlı ödemin erken çözülmesi konularında da yardım ediyor.

Gevşeme ve sarkmaya karşı: Slim-Up ve Thermage Slim-Up bir cihazın adı. Elektrotlarla uygulanıyor ve kızıl ötesi ışınlarla adale çalıştırıyor. Sonuca hızlı ulaşıyorsunuz.

Karın, kalça ve bacaklardaki lokalize yağları azaltır, kasları sıkılaştırır, vücudu şekillendirir, metabolizmayı hızlandırır, bölgesel incelmeye yardımcı olur, kan ve lenf dolaşımını artırır.

Thermage ise cilt kesisi olmadan yürütülen bir uygulama. Radyo dalgası kullanarak cildi sıkılaştıran, vücut hatlarını yenileyen bir kolajen dokusu oluşturuyor. Bacak ve basenlerdeki sarkmaları toparlar, cilt kalitesini iyileştirir. Tek seanslık bir uygulama.

Haberin Devamı

Çatlaklar, yara-yanık izleri için: Original Dermaroller 1,5 mm’lik Dermaroller ile sorunlu bölgenin üzerinden 8-10 defa geçerek yapılan bir işlem. Burada amaç hem dokunun kendini onarmasını sağlayacak mekanizmayı harekete geçirmek hem de bunu destekleyici ürünlerin doku altına iletimini sağlamak.

Dermaroller ile açılan minik kanallara özel bir jel ya da farklı etken maddeler içeren solüsyonlar uygulanır. 6-8 seanslık Dermaroller tedavisi sayesinde yeni oluşmuş (pembe renkli) çatlaklarda yüzde 85, eski (beyazlamış) çatlaklarda ise yüzde 50 oranında sonuçlar alınmakta.

Damar problemine karşı: Lyra Lazer Ayak bileklerinden başlayıp yayılan kılcal varis oluşumlarının sebepleri: Çok sıkı, yüksek topuklu ayakkabılar giymek, genetik sebepler, uzun süre ayakta kalmak, hareketsizlik...

1-2 seansta gerileme sağlayan Lyra adlı damar lazerleri fazlasıyla etkili. Bu tür damarsal belirginleşmeler görülür görülmez doktora başvurulursa ilerleyip varise dönüşmesi önlenir. Sorun, genellikle tek seansta çözümleniyor.

Haberin Devamı

(27.07.2013 tarihli Cumartesi Postası ekinden alınmıştır.)