Can Uyguç Suskunlar ordusu!
HABERİ PAYLAŞ

Suskunlar ordusu!

Mahmut Özgener, Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı. Veda toplantısında ise yöneticilere ağır ithamlarda bulundu. Tabii isim vermedi, ama herkes biliyor ki, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon’u hedef aldı. Çünkü işlerine gelmeyince en çok bağıran onlar. Ve inanın başkanın söyledikleri yenilir, yutulur şeyler değil. İşin ironik tarafı ne biliyor musunuz, bu yöneticilerin büyük çoğunluğu “Özgener kalsın” diye boy boy açıklamalar yaptılar!

[[HAFTAYA]]

14 Haziran’daki konuşmasının başlarında şöyle dedi Özgener: “Futbolun güzelliğinin büyük bölümünü kurallar sağlıyor. Görev dönemimizde sırtımızı kurallara dayadık. Bu kuralları hiçe sayanları da gördük. Bazı yöneticiler kişisel hırslarıyla açıklamalar yaptı. Bunların sayısı çok az, ama olduklarından büyük görünüyorlar. Bazı yöneticiler ise arkalarındaki taraftar desteği ile ne yaptıklarını bilmiyor, kitleleri böyle etkilemenin ucunun nerelere varabileceğini hayal edemiyorlar. Her sezon segiledikleri tiyatrolarla sessiz çoğunluğun ve gerçek emekçilerin takdir edilmelerini engelliyor. Çoğunlukla kendi hevesleri için yaptıkları açıklamalarla en önemli sorunumuz olan şiddeti körüklüyorlar.

Haberin Devamı

Bazı yöneticiler arkalarındaki büyük taraftar gücü ile Türk futbolunun en büyük sorunu şiddeti körüklüyorlar. Futbol şiddete kurban ediliyor.” Ve bir de son bölümde Mahmut Özgener ayrılmasının ikinci sebebi olarak şunu öne sürmüştü: “Sistemin içine yerleşmiş kişisel hırs ve egolarıyla Türk futbolunu perde arkasından yönetme hayaline sahip, zaaf sahibi kişiliklerdir.”

Bu açıklamaları tekrar etmemin sebebi, balık hafızalı bir toplum olmamız. Galiba büyük yöneticilerimiz de öyle. Baksanıza en ufak olayda, bu ne şiddet bu celal diye ortalığı ayağa kaldıranların, Özgener’in şamar gibi tokadından sonra yanakları kızarmadı. Peki bu yöneticileri bünyesinde bulunduran Kulüpler Birliği niye sessiz kaldı? Çünkü o sıralar Futbol Federasyonu Başkanlık koltuğu için pazarlık halindeydiler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder