Kemal Öznoyan Sürü müyüz kör müyüz?
HABERİ PAYLAŞ

Sürü müyüz kör müyüz?

Ben takıntılı adamım, özellikle de trafikte... İki şeye acayip sinir olurum: Arabanın sağından-solundan gelen seslere ve saygıdan nasibini almamış sürücülere. Bu sabah o kadar çok emniyet şeridi ihlali vardı ki yine!!! Değil sesle kaydetmek, gözle takip etmek bile imkansızdı. Ne zaman bu işten vazgeçecekler, bilmiyorum. İlla ceza mı yazılması lazım? Ceza yazılması için illa büyük bir kaza mı olması lazım? Kırmızı ışıkta beklerken yanan yeşil ışık ile birlikte illa kornaya basılması mı lazım? Kornanın sadece hayvanlara çalınması ve aniden oluşabilecek tehlikelerde kullanılması gerekmiyor mu? Biz sürü müyüz, yoksa kör müyüz? Bir yere yetişmeye çalışan sadece arkamızdaki kendini bilmezler mi? Onlar işe gidiyor da biz Boğaz'da balık yemeğe mi gidiyoruz daha karga b..unu yapmadan?..

Haberin Devamı

Böyle durumlarda hep denir ki “eğitim”. Alakası yok. Ben de eğitim gördüm ama böyle şeyler öğretilmedi. Bunlar, insanımızın hamurunda varsa var. Yoksa, yapacak bir şey de yok bence.

Mercedes, BMW araba almakla adam olunduğunu sanıyor bizim insanımız. Oysa olay başka; camdan dışarı çöp ve şişe atmamakla insan olunuyor. Neden evimizde yapmadığımız şeyleri arabalarımızda yapıp kendimize olan saygımızı yitiriyoruz?

Bayer'in ortağı 'tosbağa'da...

Anlamadığım bir şey daha vardır: Jip almakla neyi kanıtlıyoruz ki? Zengin olduğumuzu mu? Türkiye'nin ne kadar dış borcu olduğunu bile bile hala bu pahalı arabaları almamız neyin kanıtı, neyin göstergesi? Almanya'da kuzenimin bir arkadaşı vardı. Ailesi çok zengin, Bayer'in ortaklarından... Ama babasının da kendisinin de birer “tosbağa”sı vardı.

Araba araç olmalı, amaç değil.

Her şeyin bir adabı var

Derler ya şişede durduğu gibi durmaz diye... Aynen öyle. İçkiyi de diğer herşey gibi tadında bırakmak lazım. İçip sapıtan, etrafa eziyet eden içicilerdenseniz vay halinize! Rahmetli dayılarımdan biri derdi; "İçki masasına nasıl oturduysan öyle kalkman lazım." Gerçekten hiç adabını bozmazdı, ne kadar içerse içsin...

Sürü müyüz kör müyüz

“Abi, ben bir oturdum mu bir büyük içmeden kalkmam”. Zaten bir büyük içersen kalkmana da gerek kalmaz. İçkiyi de tıpkı sigara gibi bir erkeklik meselesi haline getirdik. 'En fazla içen en erkek' gibi bir takıntı var. Bu yarış nedendir bilmem. Biz erkeklerin en zayıf yönlerinden biri: Kesinlikle altta kalmamak. Ama ertesi gün deriz ki; “Yahu dün akşam çok içtim, bir daha tövbe”. Evet... Bir sonraki içkiye kadar!!!

Haberin Devamı

Canınız kıymetli değil mi?

Özellikle araba kullanacak kişilerin daha dikkatli olması gerekiyor. Eğer içkili sofraya oturulacaksa ya içmemeli ya çok az eşlik edecek, kendini bilecek kadar yudumlamalı. Allah korusun, daha sonra olabilecek şeylerin günahını ömür boyu yaşamak, vicdan azabı çekmek dayanılmaz bir acıdır herhalde. Biz bir yere gittiğimizde arkadaşlar hep bana güvenir. Doğru; ben araba kullanacaksam ya yudum koymam ağzıma ya da sadece tadına bakarım. Eğer o da olmazsa, arabayı bırakıp taksiyle dönerim. Benim canım kıymetli birader. Size de aynısını tavsiye ederim.

Sürü müyüz kör müyüz

Nefes nefese...

Ablam, geçtiğimiz haftalarda “nefes” kursuna katıldı davetli olarak. Anlattığı şeyler gerçekten çok ilginçti. Sadece nefes almak diyip geçmemek lazımmış demek ki...

Haberin Devamı

Bunca zaman nefes aldığımızı zannediyordum, meğer sadece soluklanıyormuşuz. Hastalık tedavilerinden tutun da psikolojik sorunlara kadar bir sürü problemi tedavi ediyormuşsunuz nefes sayesinde. Gerçi ablam 'tedavi' dediğimi duysa kızar, "Nefes bir tedavi değil, destek" der... Kursta öğretilenlerden biri de bu noktaymış zaten.

Sürü müyüz kör müyüz

İşin iyi tarafı: Ne bir ilaç, ne bir ot, ne de bir çıkar var işin içinde. Sadece siz ve nefesiniz. Yanlış anlamayın ama bir de pet şişe! Bana bayağı ilginç geldi. Bir ara denemeyi düşünüyorum. Deneyince gelişmeleri size de aktarırım. Ne olduğunu bilmiyorum ama bana cazip gelen yönü; hiçbir aracının, alet edevatın, kişinin ortada olmaması. Şöyle bir düşününce; aslında bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Kendimizi, vücudumuzu iyi tanıyıp neler yapabildiğimize 'uyandıktan' sonra sırtımız yere gelmez.

Başım ağrıyor, bir aspirin, arkasından bir de ağrı kesici alayım bari!!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder