Siyaset Sürpriz buluşma
Paylaş
Sürpriz buluşma

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılış programına katılan Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Diyanet İşleri Başkanı Görmez birer gül verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan Kutlu Doğum Haftası etkilinlikleri açılış programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, program sonunda sahneye davet ettiği Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile protokoldekilere birer “kırmızı gül” verdi.



Törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, peygamberimizin merhametine dikkat çekerek, insanlığın, onun yolunda gitmesi ve bu yönünden örnek alması gerektiğini ifade etti.

Prof. Görmez, “Muhammed ve muhabbeti birleştiren bir medeniyetiz” diye konuştu. Daha sonra konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, sözlerine “İslam dini barış dinidir” diyerek başladı.

İslam dininin temel amacının Allah’a ve dine dayalı bir toplum yaratmak olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hz. Peygamber de bunu insanlara iletmekle görevlidir. Peygamberimiz insanlık tarihinin en büyük devrimini yapmıştır. İslam dini kula kulluğu kaldırmıştır” dedi.

"MÜTEVAZI BİR YAŞAM SÜRDÜ"

Hz. Muhammed’in dünyada bir misafir gibi yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “O sade ve mütevazı bir yaşam sürdü. Kul hakkı yiyenlere karşı uyarılarda bulunurdu. O mükemmel bir eş iyi bir babaydı. Sevgili peygamberimiz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diye buyurmuştur.”

Daha sonra yoğun alkış arasında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan da, Kutlu Doğum Haftası’nın anlamına göre idrak edilmesini temenni ettiğini söyledi.

Erdoğan, “Diyanetimizin tüm çalışanlarına, peygamberimizin her yıl bir vasfının öne çıkarıp özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza anlattıkları için onlara şükranlarımı sunuyorum’ diye konuştu.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Hz. Muhammed’i öven sözlerini de okuyan Başbakan Erdoğan, “merhamet” kelimesine vurgu yaptı. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Kardeşin kardeşi katlettiği coğrafyalarda gür bir sesle ‘merhamet’ diyoruz. Çünkü bizim yaradanımız ‘rahman’dır ve ‘rahim’dir. Ve biz ona sığınıyoruz. Anne ve babalarımız bizim onların yanımızda yaşlandığımızda onlara bakmıyorsak, onları huzurevlerine koyuyorsak bunlar bizim medeniyetimizde yeri olmayan durumlardır.”

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve diğer protokoldekiler sahneye davet edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Görmez, protokoldekilere birer kırmızı bir gül verdi. Prokotol ellerindeki kırmızı güllerle medya mensuplarının karşısına geçti.

Haberin Devamı