Dünya Suriye'yi mi vuracaklar?

Suriye'yi mi vuracaklar?

Paylaş
Suriye'yi mi vuracaklar?

ABD'nin ardından İngiltere de vatandaşlarından Suriye'yi terk etmelerini istedi. ABD ve İngiltere'nin son hamleleri 'müdahale geliyor' yorumlarına neden oldu

Suriye'de isyancılar ve ordu arasındaki çatışma sürerken, tankların da dün sahaya inmesiyle yaşananlar başka bir boyuta taşındı.

Yüzlerce göstericinin askerlerin silahlarından çıkan kurşunlarla öldüğü Suriye'ye uluslararası müdahale sinyali geldi. Önce ABD hükümeti vatandaşlarından Suriye'den ayrılmalarını istedi. ABD'yi İngiltere izledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, göstericilerin öldürülmesi karşısında dehşete düştüğünü açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı ise bu sabah Suriye'deki diplomatik personelinin ailelerine ve zorunlu olmayan elçilik personeline bu ülkeyi terk etme talimatı verdi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Tommy Vietor ise üst düzey Suriyeli yöneticileri kapsayan yaptırımın gündemde olduğunu duyurdu. Bu arada son iki güne damgasını vuran protestoların ardından Suriye'de 100'den fazla gösterici hayatını kaybetti, yüzlerce eylemci de hapse atıldı.

GERÇEK MERMİ KULLANILIYOR

Beyrut'ta bulunan BBC muhabiri Owen Bennett-Jones, Suriye hükümetinin sokakları boşaltmak ve asayiş sağlamak için gerçek mermi kullanılmasını kararlaştırmış göründüğünü belirtiyor.

Ölümlerin çoğunun ülkenin ortasındaki Humus, güneydeki Ezra ve başkent Şam'ın banliyösünde meydana geldiği haber verildi. Suriye'nin resmi haber ajansı, şiddet olaylarının silahlı suç çetelerinin işi olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı