Türkiye (Son Dakika) Suriye'den gelen mermi göğsüne saplandı

Suriye'den gelen mermi göğsüne saplandı

Paylaş
Suriye'den gelen mermi göğsüne saplandı

Suriye'de El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çatışmalarda ateşlenen uzun namlulu silaha ait mermi, sınırı aşarak evinin bahçesinde oturan 19 yaşındaki Emrah İdek'in göğüs bölgesine isabet etti

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde 16 Temmuz'da El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar, Ramazan Bayramı nedeniyle birkaç gündür yerini sessizliğe bırakmıştı.

İlçede akşam saatlerinde çatışmalar yeniden başladı. Tel Halef bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da da duyulan top, havan ve silah sesleri tedirginliğe neden oldu. Güvenlik güçleri, Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle sınır hattında önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Çatışmalar sırasında ateşlenen uzun namlulu silaha ait mermi, sınırı aşarak Mevlana Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde oturan Emrah İdek'in göğüs bölgesine isabet etti. Yere yığılan İdek, durumu fark eden yakınlarının çağırdığı ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisi yapılan İdek, ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi.

4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

16 Temmuz'da başlayan çatışmalarda Ceylanpınar'da bugüne kadar 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul, 16 yaşındaki Mehmet Gündüz, 44 yaşındaki Şükrü Kahraman ve 43 Ramazan Zeybel'in de Suriye tarafından gelen mermiler nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Öte yandan bazı PYD güçlerinin Türkiye sınırına yakın bir bölgeye havan konuşlandırıldığı görüldü. Güvenlik güçleri o bölgede önlemlerini zırhlı araçlarla sürdürüyor.

DHA