Dünya Suriye'de Esad için 'şeffaf' seçim!

Suriye'de Esad için 'şeffaf' seçim!

Paylaş
Suriye'de Esad için 'şeffaf' seçim!

İç savaşın sürdüğü Suriye'de, aralarında Esad'ın da bulunduğu 3 aday başkanlık için yarışıyor. Ülke tarihinde ilk kez birden fazla aday yarıştığı için Suriye rejimi bu seçimi 'demokratik' olarak nitelendiriyor ancak muhalifler 'kanlı seçim' diyor. Bu arada sandık başında seçmenlerin göstere göstere Esad'a oy atması da dikkatlerden kaçmadı

Suriye’de, aralarında Beşar Esad'ın da bulunduğu 3 adayın yarıştığı, rejimin kontrolü altındaki bölgelerde devlet başkanlığı seçimi için oy kullanma işlemi başladı.

ESAD'IN EZİCİ ÜSTÜNLÜKLE KAZANMASI BEKLENİYOR


Devlet Başkanı Esad, eski siyasetçilerden Mahir Abdulhafiz Haccar ve eski bakanlardan Hasan Abdullah en-Nuri’nin seçim yarışı yarın da devam edecek. Ezici bir çoğunlukla seçimi Esad'ın kazanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Devlet başkanlığı seçimi için 9 bin 601 merkezde oy kullanılıyor. TSİ 07.00'de başlayan seçim TSİ 17.00’ye kadar devam edecek.

İLK DEFA BİRDEN FAZLA ADAY YARIŞIYOR


Suriye rejimi, seçimleri ülke tarihinde ilk defa birden fazla aday yarıştığı için "demokratik" olarak nitelendirirken, muhalifler seçimi "kanlı seçim" ve "saçmalık" olarak nitelendiriyor.



SANDIKTA KABİN YOK
!

Bu arada, İngiliz Reuters ve Amerikan Associated Press haber ajanslarının Şam'dan geçtiği fotoğraflarda, önlerinde 3 adaylı pusula olan seçmenlerin, hiçbir mahremiyet olmadan herkesin gözü önünde (Esad'dan yana) tercihlerini yaparak pusulayı sandığa atmaları dikkat çekti.

Suriye devlet televizyonu, bazı seçim merkezlerinin görüntüsünü yayınlarken, rejimin kontrolündeki bölgelerde gerçekleştirilen seçime katılımın çok düşük olduğu görüldü. Suriye İçişleri Bakanlığı, devlet başkanlığı seçimlerinde 15 milyon vatandaşın, 9 bin 601 merkezde toplam 11 bin 776 sandıkta oy kullanacağını açıklamıştı.

MUHALİFLERE GÖRE 'KANLI SEÇİM'


Muhalifler, 150 binden fazla sivilin öldüğü, yaklaşık 6,5 milyon kişinin yerinden edildiği ülkedeki seçimin meşru olmadığını savunarak, seçimi "kanlı seçim" diye nitelendiriyor.

Haberin Devamı