Yaşam Sürekli yemek yeme isteğinizi bastırmanın en kolay yolu!

Sürekli yemek yeme isteğinizi bastırmanın en kolay yolu!

Paylaş
Sürekli yemek yeme isteğinizi bastırmanın en kolay yolu!

Kalıcı ve hızlı kilo vermenin formülü, ikindi vakti sağlıklı besinlerden oluşan bir ara öğün yapmaktır. Ara öğününüzü doğru seçerseniz sürekli gelen yeme isteğinizi bastırır ve daha sağlıklı kilo verirsiniz. İşte tok kalmanızı sağlayacak ara öğünler...

Ara öğün sayesinde aç kalmadan zayıflayabilir, akşam yemeğinde daha hafif beslenerek yağ yakmayı hızlandırabilirsiniz. İşte ara öğün tarifleri...

Tatlı ara öğün seçenekleri


Ara öğün için tatlı önerilerimiz de var! Kan şekerinin düştüğü bu saatlerde sağlıklı besinlerle hazırlanmış tatlıyla ara öğün yaparsanız, tatlı krizlerini önleyecek ve kolayca kilo vereceksiniz.


Elma ve tarçın


Bir adet elmayı rendeleyip yarım çay bardağı suyla tavaya alın. Bir çay kaşığı tarçın ilave edin. İçerisine yarım avuç içi kadar ceviz, fındık veya badem ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alıp hafif ılındıktan sonra bir çay kaşığı pekmez veya süzme bal ekleyip yiyebilirsiniz. Bu aynı zamanda bağırsakları çalıştırıp kabızlığı giderir.


Kuru erik ve vanilya


Beş adet kuru eriği orta büyüklükte doğrayıp yarım çay bardağı suyla birlikte tavaya alın. İçerisine bir yemek kaşığı yulaf ezmesi, yarım çay kaşığı vanilya ve toz tarçın ekleyin. İsteğe göre yarım yemek kaşığı karışık kuruyemiş ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Diyet kurabiye ve süt


Karbonhidrat oranı %40 azaltılmış, diyet yapanların güvenle kullanabileceği Slimini Light Un ile kurabiye yapın. Ara öğünde 2 adet kurabiye ve 1 su bardağı tarçınlı süt içerek ayda 4 kiloya kadar yağdan kilo verebilirsiniz. Tarçınlı sütü yapmak çok kolay: Bir su bardağı sütü ılık olacak şekilde ısıtıp içine bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırın. İkindi vakti, Slimini Light Un ile yaptığınız kurabiye ile birlikte tüketin.

Sütlü ara öğün seçenekleri


Süt ve süt ürünleri protein ve laktoz içerir. Bu özellikleriyle kilo verirken yağdan kaybetmeyi sağlar, tatlı isteğini doğal yoldan karşılar. Ara öğünde sütlü seçenekleri değerlendirebilirsiniz.


Yoğurt ve baharat


Bir kase yoğurda birer çay kaşığı nane, pulbiber, kekik ekleyip bir dilim çavdarlı ekmekle birlikte yiyebilirsiniz. Bu hem tokluk verir hem diyet yaparken saç dökülmesi ve yorgunluk gibi sorunları yok eder.


Kefir ve ananas


Bir su bardağı kefir ve yağ yakıcı özelliğe sahip bir dilim ananası ara öğünde yiyebilirsiniz. Eğer, ananas sizin bütçeniz için pahalıysa mevsimine göre armut, elma, ayva, çilek, muz gibi meyveleri tüketebilirsiniz ancak bunlar sadece bir adet olmalıdır.


Yulaf ezmesi ve yoğurt


Bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, yarım çay kaşığı tarçın ve öğütülmemiş keten tohumu ekleyip karıştırın. İçerisine bir yemek kaşığı kuru erik veya üzüm ilave edin. Yanında bir büyük bardak suyla ara öğünde tüketin. Saklama kabına koyup okula veya işe götürebilirsiniz.

Sebzeli ara öğün seçenekleri


Sebzelerin sindirimi kolaydır, lifli içeriğiyle hem tok tutar hem bağırsak sağlığını kuvvetlendirir. Et ürünlerine göre daha uygun fiyatlıdır, bu sayede ekonomik diyet yapmayı sağlar.

Karnabahar ve brokoli


Karnabaharı ve brokoli tok tutan sebzelerdir, midede doluluk hissi yaratırlar. Birer avuç içi brokoli ve karnıbaharı buharda veya az suda haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.


Salatalık ve dereotu


Salatalığı iyice yıkadıktan sonra incecik dilimleyin veya küp şeklinde doğrayıp kaseye alın. İçerisine ödem söktürücü özelliği olan dereotu ve tok tutucu lor peynirinden birer yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Ara öğünde afiyetle yiyin, kalorisi çok düşüktür.


Maydanoz ve limon suyu


Yarım demet maydanozu yıkadıktan sonra mutfak robotundan geçirin veya bıçakla incecik doğrayın. Yarım limonun suyu ve bir çay kaşığı pulbiberle karıştırın. Yanında bir bardak ayranla birlikte ara öğünde tüketin. Bu karışım yağ yakmayı hızlandırır.

Haberin Devamı