Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Süre uzadıkça
HABERİ PAYLAŞ

Erken boşalmayı tetikleyen pek çok neden var. Erkeğin birlikte olacağı partnerini yeterince tanımaması, heyecanlanması, ortamın uygun olmaması işi zorlaştırıyor. Çiftlerin birliktelik süreleri uzadıkça ve birbirini tanıdıkça erken boşalma sorunu da ortadan kalkıyor

[[HAFTAYA]]

SORU: Doğuştan bir testisim yok

22 yaşındayım, doğuştan testislerimden biri yok. Doktora gitmeye utanıyorum. Gerçi çocukken gitmiştik ama o zaman ne dediklerini bilmiyorum. Görünürde bir sorun yok ama ileride sorun yaşar mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Bir testisin bulunmamasının araştırılması gerekir. Nadiren doğuştan bir testisin olmaması hali görülebilir. Ama testisin torbaya inmeyip vücut içinde kaldığı hallerde kanserleşme ve bunun gözden kaçarak hastalığın ileri safhalara ulaşması tehlikesi mevcuttur. Mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Erken boşalıyorum

34 yaşındayım, bekarım. Pek çok hanım arkadaşım oldu ama ben erken boşalıyorum. Acaba ten uyuşmazlığı mı ya da genelde para karşılığı bu ihtiyacımı giderdiğim kadınlar mı?

CEVAP

Erken boşalma çok sık görülen bir sorun. Çoğu zaman psikolojik sebeplerden kaynaklanıyor. Örneğin; tedirgin bir ortam veya yabancı bir partner gibi. Çiftlerin birliktelik süresi uzadıkça bu sorun çoğu zaman ortadan kalkmaktadır. Eğer birkaç aylık bir sürede düzelmez ise bir üroloji uzmanına danışarak ve bir dönem ilaç kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

SORU: Kesin çözümü var mı?

İlerleyen yaşlarda iktidarsızlık tedavilerinde ne tür yöntemler uygulanıyor İlaç mı veriliyor yoksa daha kesin bir çözüm yöntemi var mı? Bilgi verebilir misiniz?

CEVAP

İleri yaşlarda, örneğin 65-70 ve daha ileri yaştaki erkeklerin iktidarsızlık sorunlarında psikolojik faktörün giderek azaldığını görüyoruz. Genç hasta grubunda psikolojik faktörü önemle değerlendirirken ileri yaşlarda daha ziyade damar hastalıklarına bağlı sertleşme bozuklukları ortaya çıkıyor. Bu hastaların cinsel yaşam ihtiyaçları tedavi yöntemini belirlemede önemli rol oynamaktadır. Genellikle bu yaşlarda çok daha seyrek cinsel ilişki hedeflendiğinden mutluluk çubuğu da denilen penis protezini son çare olarak öneriyoruz.

Haberin Devamı

SORU: Fazlası dışarı mı çıkıyor?

Eşimle ilişkiye girdikten sonra boşalıyorum ama meniler geri geliyor. Bunun sebebi nedir? Bir hastalık olabilir mi? Anne rahmine ne kadar meni giderse çocuk olur? Acaba menilerim gidiyor da fazlası dışarı mı çıkıyor?

CEVAP

Hamileliği sağlayan meni miktarı değil, içindeki normalin yarı sayısında kromozom içeren ve hareketli olan sperm yani döl hücreleridir. Normal menide 1 cc de en az 20 milyon, ortalama 40-60 milyon sperm hücresi olur, bunların en az yarısının ileriye doğru hareketli olması beklenir. Ayrıca bu hücrelerin yapısal özellikleri ve kromozomal içerikleri de hamilelik sağlamakta önem taşır. Meninin fazlasının özellikle kadın ilişki sonrası ayağa da kalkarsa yerçekimi ile dışarı gelmesi normal bir durumdur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder