Tamer Heper Suç savcılığa bildirilir
HABERİ PAYLAŞ

Suç savcılığa bildirilir

Haberin Devamı

Çalıştığım kamu kurumunda araç kiralama ihalesi yapıldı ama ihale şartlarına uyulmadan bir şirket korundu ve ihale onun üzerinde kaldı. Ben buna karşı çıktım ve görevden alındım, görev yerim de değiştirildi. Bunun için yapmam gereken şikayeti nereye yapmalıyım? T.A.

Kamu kurumlarında size karşı yapılan haksızlıkları şikayet için haksızlığı yapan kişinin bir üst birimine şikayet etmek gerekir. Ancak bundan sonuç alınmaz ise sizin açınızdan iki yol vardır.

[[HAFTAYA]]

Birincisi şahsınız için. Diyorsunuz ki görevden alındım, görev yerim değiştirildi. Bunun eski hale getirilmesi ve haklarınızın sağlanması için idari dava açmanız gerekecek. Bu sizin şahsınız için yapılacak girişim. Ortada yolsuz ihale var ise bir de suç vardır.

Suçların takibi savcılığın görevidir. Ancak suça tanık olan kişi olayı savcılığa dilekçe ile bildirir ve tahkikatın başlamasına neden olur. Aksi halde savcı durduğu yerde suça tanık olamaz.

Dolayısı ile suçu işleyenin bir üst makamı cezai ve idari yönden gereğini yerine getirmez ise bunu siz cumhuriyet savcılığına dilekçe ile başvurarak yapabilirsiniz. Ayrıca oluşan bir suçu savcılığa bildirmek de bir vatandaşlık görevidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder