Gündem Subay eşleri Anıtkabir yolunda

Subay eşleri Anıtkabir yolunda

Paylaş
Subay eşleri Anıtkabir yolunda

Balyoz kapsamında tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderilen muvazzaf ve emekli general, amiral ve diğer subayların eşleri Anıtkabir'de toplanıyor

Son tutuklamalara gerekçe gösterilen belgelerin bulunduğu iddia edilen Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Üssü'nde görevli amiral ve subayların eşlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup da bu sabah iki otobüsle Ankara'ya haraket etti.

Subay eşleri, geçmişin acısının bugünkü subaylardan çıkarılmak istendiğini söyledi. Gölcük'ün Yüzbaşılar Semti'nde bir alışveriş merkezinin önünde saat 07.00'de toplanmaya başlayan amaril ve subayların eşleri, yağan yağmura rağmen ellerinde bayraklarla otobüslerin gelmesini bekledi.

Balyoz iddiasıyla tutuklananlar arasında bulunan muvazzaf askerlerden Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosusu Komutanı Tuğamiral Ahmet Türkmen'in eşi Nuray Türkmen adil bir yargılama istediklerini söyledi.

"EŞLERİMİZ HAKSIZ YERE TUTUKLANDI"

Diğer subay eşlerinin de destek verdiği, son derece üzgün olan ve iki gün önce eşini cezaevinde ziyaret ettiğini söyleyen Nuray Türkmen, "Eşlerimizin haksız yere tutuklandıkları için buradayız. Onların adil olarak yargılanmasını istiyoruz. Onların arkasındayız. Bırakmayacağız. Hak, hukuk adalet istiyoruz." dedi.

Aralarında halen Donanma Komutanlığı'nda görevlerinin başında olan yüksek rütbeli subayların eşlerinin de bulunduğu 100 kadar subay eşi, diğer kentlerden gelecek subay eşleriyle Anıtkabir'de buluşmak üzere Ankara'ya hareket etti.

Orhan Uzun/DHA