Siyaset Suat Kılıç: CHP zihniyeti iş yapmaz, ağzını bozar
Paylaş
Suat Kılıç: CHP zihniyeti iş yapmaz, ağzını bozar

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gafına sert tepki gösterdi

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. Yakışır mı anamuhalefet partisine ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları için Samsun’da bulunan Kılıç, beraberindeki milletvekilleri ve milletvekili adayları ile Vezirköprü ilçesinde partisinin Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Samsun mitingindeki ezanla ilgili sözlerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Hani Kılıçdaroğlu Samsun mitinginde diyor ya "bu ülkede ezan rahat bir şekilde okunuyorsa CHP olduğu için okunuyor’. Hayır, ben de ona Vezirköprü’den sesleniyorum. Vezirler diyarı Vezirköprü’de 700-800 senedir, ecdat yadigarı camilerimiz var olduğu günden beri bu coğrafyada ezanı Muhammedi susmamıştır, susmayacaktır da. Öyle ’biz olmazsak ezan özgür olmaz’ numarasını bu millete çekmeyeceksin. Millet, ezanın nasıl okunduğunu, hangi dönemde niye okunmadığını, çok iyi biliyor."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak mitinginde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini kınayan Kılıç, "CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. En son anamuhalefetin liderini dün televizyonlarda dinlediniz, sinirleri bozulmuş, kimyası bozulmuş, kimyası bozulunca da ağzını bozmuş. Yakışır mı anamuhalefet partisine ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum. Bal küpünden bal sızar, sirke küpünden sirke sızar, zehir küpünden zehir sızar. Anamuhalefet liderinin Zonguldak’ta sarf ettiği cümleler zehirdir. Zehir küpünden sızan zehirdir. İçinde ne varsa dışarıya onu yansıtıyor, içinde ne varsa dışarıya sızıyor ama halkımız çok iyi biliyor ki keskin sirke küpüne zarar. Bunun zararını kendisi görecek, bunun bedelini kendisi ödeyecek. Ağız bozmak, küfretmek neymiş, 12 Haziran’da milletimizden şamarı yediği zaman o içindeki zehrin faturasını ödemeye mecbur kalacak" diye konuştu.

-"ÖNCE ATATÜRK’E LAYIK OLACAKSIN"-

Kılıç, Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine Samsun’dan başladığına işaret ederek, "Samsun’a gelmiş Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olmakla iftihar ediyor. ’Atatürk Samsun’dan başlamıştı, o yüzden ben de Samsun’dan başladım’ diyor. Atatürk’ün koltuğuna oturmakla Atatürk’e layık olunmaz. Atatürk’ün başladığı yerden başlamakla, Atatürk’ün başardığını başarmak mümkün olmaz. Önce Atatürk’e layık olacaksın. Küfretmeyeceksin, adam olacaksın, ahlaklı olacaksın, ağzını bozmayacaksın, ağzını bozuyorsan da bu milletin gönül tahtına yerleşen Recep Tayyip Erdoğan’a saldırmayacaksın" dedi.

Haberin Devamı

-"ERDOĞAN’IN SIRTI YERE GELMİYOR"-

MHP ve CHP’nin saldırgan bir tavır içinde olduğunu ifade eden Kılıç, "MHP’nin ve CHP’nin bu saldırgan, bu küfürbaz, bu hakaretler yağdıran tavrına rağmen milletin, iktidara sahip çıkacağına inanıyorum. Çıldırıyorlar, sinirleri bozuluyor, kimyaları, ahlakları bozuluyor çünkü 6 seçimdir Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtı yere gelmiyor" dedi.

Seçime yaklaşıldığı günlerde yapılan anketlere değinen Kılıç, şöyle devam etti:
"Görüyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan, yine milletin desteğini arkasına aldı, yine milletle beraber yürüyüşüne devam ediyor, yine yenilmeyecek, bileği bükülmeyecek, yine sırtı mindere yapışmayacak. İşte bu nedenle hakaretlere, küfürlere, iftiralara, çirkinliklere devam ediyorlar. İçlerindeki zehiri dışarıya atıyorlar, dışarıya saçıyorlar."

Haberin Devamı

Kılıç, AK Parti Vezirköprü Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışının ardından beraberindekilerle Havza ilçesine hareket etti.