Mesut Yar STV'den sadece Küçük Kıyamet gitti
HABERİ PAYLAŞ

STV'den sadece Küçük Kıyamet gitti

En uzun ömürlü dizilerin kanalı olduğu kadar en kısa ömürlü dizilerin de ev sahipliğini yapan kanalların dizi bitirme bilançosunu da köşenin bir yerine ekleyelim... Bu yıl en çok erken final kararı veren TV ekranı Kanal D olmuş. Kanal toplam 11 diziye erken final yaptırarak tüm zamanların rekorunu kırmış... İkinci sırada yeni başlattığı 9 dizi için “bitirilsin” kararı veren Show TV yer alıyor ki, final kararları kanal el değiştirdikten sonra hızlanmış... Kamu kanalı TRT ise özel kanallarla arasındaki rekabeti erken final kararlarına taşımış. TRT 1’de bitirilen dizi sayısı 8’i bulmuş... FOX yaz aylarında başlattığı ve ciddi reytingler aldığı birçok diziyi kış ortasında evsiz ve yurtsuz bırakmış. Kanalın 7 diziye erken final yaptırdığını biliyoruz... “Dizi atv’de izlenir” diye yıllardır telkinde bulunan atv ekranı bu yıl “dizi atv’de bitirilir” moduna geçmiş ve 6 dizisini birden tarihin raflarına kaldırmış... Bu yıl daha çok Acun Ilıcalı performanslarıyla öne çıkan Star TV diziler konusunda yüzü gülen kanallar arasına girememiş. Star TV’nin erken biten 5 dizisi bulunuyor... Dizi bitirme konusunda eli en sıkı olan kanal STV olmuş. Kanalın teknik aksaklıkları ve efektleriyle bir hayli ilgi gören dizisi “Küçük Kıyamet” sezon sonunu görememiş! (İstatistikler için Interpress’ten Deniz Bağcı’ya teşekkürler.)

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Asıl kıyamet gelecek yıl kopar!

Malum, diziler sağanak gibi sezon finali yapıyor. Bir de finali görmeden gidenler var. Dün köşemizde bu sezon hangi dizi ne yaptı notu düşeceğimizi söylemiştik... Sil baştan özet geçelim. Kanallar 2013 Eylül sezonuna toplam 50 küsur diziyle girdi ve sayıyı zaman içinde 78’e kadar yükseltti... Birkaçı hariç bu dizilerin sezon sonunu görmesi mümkün olmadı. Tam 25 dizi yarı yolda, “pardon” diyerek aramızdan ayrıldı. Sezon sonunda hoşçakal diyen dizilerin toplamı 48 oldu... Gelecek yıla devam edecek dizi toplamı 30 civarında. Bu yaz ekrana hazırlanan dizi sayısı da yaklaşık aynı rakamı buluyor... Eylül için hazırlanan dizileri de eklersek baştaki 50 küsur rakamına dönüyoruz. Ama şu kadarını söyleyeyim, bu sene ipucunu veren dizi kıyameti gelecek yıl filiz verecek filiz!

Haberin Devamı

Erken gidenlerin sıralı tam listesi

Sezon içinde ismini şöyle bir duyup unuttuğumuz erken finalli dizilerin üstünden birlikte geçelim mi? Bilmiyorum siz hangisinin izleyicisi olabildiniz ama ben işim gereği çoğunu izlemek durumunda kaldım. Hangisi erken bitmeyi hak etti çok da emin değilim. O yüzden gidenin arkasından konuşmayıp buraya sadece isim listesini not düşeceğim. “Fatih”, “Cinayet”, “Firuze”, “Altındağlı”, “Saklı Kalan”, “Düşler ve Umutlar”, “Ne Diyosuun”, “İnadına Yaşamak”, “Asayiş BerkKemal”, “Vicdan”, “Zeytin Tepesi”, “Boynu Bükükler”, “Her Sevda Bir Veda”, “Gurbette Aşk”, “Cesur Hemşire”, “Yasak”, “Görüş Günü Kadınları”, “Aşk Ekmek Hayaller”, “A.Ş.K.”, “Ben de Özledim”, “Ben Onu Çok Sevdim”, “Eski Hikaye”, “Kayıp”, Adını Kalbime Yazdım” ve “Sevdaluk”... (Bir de son dakika notu. Atv’de geçtiğimiz haftalarda başlayan ‘Hatasız Kul Olmaz’ isimli dizi de yayından kaldırıldı!)

Haberin Devamı

Yeni başlayacak dizilerden bir demet!

“Kaçak Gelinler”, “Güzel Köylü” (Star TV) ve “Ulan İstanbul” (Kanal D) yayın hayatına başlayacak olan, “Diğer Yarım” (atv) ise dün başlayan yeni dizilerimiz... Açıkçası dört dizinin ortak yanı bir şekilde mizah üretecek olmaları. “Diğer Yarım”; yazar Tuna Kiremitçi’nin “Neden başörtülü sit com yok?” sorusu üzerine ortaya çıkmış bir dizi... “Ulan İstanbul” ise absürt mizahı mahallenin içine taşıyarak İstanbul ve zengin-fakir zıtlığından çıkan gülme efekti kovalayacak bir başkası... “Güzel Köylü”, Ege işi sevenler için büyük kentten kafa dinlemek amacıyla rotasını değiştiren bir karakterin yaşadığı çelişkilerle güldürmeye hazırlanıyor... “Kaçak Gelinler” için ise söylenecek bir şey yok. Julia Roberts’in o ünlü filmini çağrıştırıyor ve hatırlaması bile komik!

Kim ne kadar ekranda kalabildi?

Hangi dizi daha bismillah der demez aramızdan ayrıldı? Bu soruyu merak edenlere üç dizi adı birden verelim... “Saklı Kalan” sadece bir bölüm yayında kalarak aslında hiç yayınlanmamış oldu. Onu izleyen “Altındağlı” ve “Ne Diyosuun” sadece üç bölümlük bir ömre sahip oldu... Bu yıl birkaç bölümle ekrana gelip nasibini arayan toplam 25 dizi oldu. Hepsi erken final yaparak en son söyleyeceklerini en başta söylediler... Bu 25 dizi arasında en uzun ömürlü olanı “Sevdaluk” ve “Adını Kalbime Yazdım” oldu. İkisi birden 20 bölümü gördüler. Tabii buna uzun ömür denebilirse...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder