Bilim - Teknoloji Star Wars teknolojisi gerçek oldu
Paylaş
Star Wars teknolojisi gerçek oldu

Modern teknolojiyle birlikte Star Wars gibi filmler biraz daha gerçeğe dönmeye başladı. Yıldız Savaşları filmlerinin en ilginç teknolojilerinden biri tıp dünyasına ilham kaynağı oldu.

Bilim kurgu filmleri tasarımcılara ve bilim insanlarına ilham kaynağı olmaya devam ediyor. 1980 yılında çekilen Star Wars Empire Strikes Back filminin en önemli teknolojilerinden biri gerçeğe dönüştü.

Haberin Devamı

Seride bulunan ışın kılıçlarıyla birlikte hafızalara kazanan protez el konseptini Virginia Tech adlı şirket kullanılabilir hale getirdi. Kopan vücut parçasının yerine takılacak olan robot protezi diğer örneklerinden ayıran en büyük özellik ise Star Wars'dan ilham almış bir sistem.

Yapay Deriyle Kaplanan Robot El

Yıldız Savaşları filmlerinde kopan vücut parçası yapay deriyle kaplanıp hastaya takılıyordu. Böylece kopan uzuvun gerçek elden hiç bir farkı kalmıyordu. Virginia Tech, engellilerin diğer ellerini bilgisayarla tarayıp uygun boyut ve renkte silikon deri hazırlamayı başardı. Şimdilik Star Wars'daki kadar gerçekçi olmasa da bu elin protez olduğunu anlamak dikkatli incelenmediği sürece oldukça zor. Prototip aşamalarında, klavye bile kullanan robot el önümüzdeki yıllarda satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.