Spor Stancu FIFA'nın merceğinde

Stancu FIFA'nın merceğinde

Paylaş
Stancu FIFA'nın merceğinde

Galatasaray'ın Steaua Bükreş'ten transfer ettiği 23 yaşındaki Rumen yıldız Stancu, kendisini izleyenleri etkilemeye devam ediyor

Rumen futbolunun çıkardığı son yıldızlardan olan Galatasaraylı Bogdan Stancu'nun şöhreti, ülke dışına çıktıktan sonra büyümeye hızla devam ediyor.

FIFA'NIN İNTERNET SİTESİ YAZDI

Şimdiye değin yüksek bonservisi tartışma konusu olan Stancu, gösterdiği performansla kafalardaki soru işaretlerini birer birer silmeye başlamıştı. Rumen yıldız son olarak FIFA'nın internet sitesinde mercek altına alındı.

Söz konusu yazıda Galatasaraylı futbolcu için "Uzun zaman oldu, fakat sonunda Romanya Gheorghe Hagi'nin varisini bulmuş gibi görünüyor. Henüz 23 yaşında olan forvet oyuncusu, büyük başarılara imza atabileceğini gösterdi. İstanbul'daki tutkulu taraftarların artık yeni bir kahramanı var." ifadeleri kullanıldı.

Milli takımında altı maça çıkıp bir gol atan Stancu'nun Romanya formasıyla en çok gol atan oyuncu olan Hagi'yi geçmesi için 34 gole ihtiyacı var. Rumen futbolcu sert şutları, duran toplardaki becerisi, takım oyununa yatkınlığı, mücadelesi ve bitiriciliğiyle dikkat çekiyor.

Futbola 11 yaşındayken Arges Pitesti'de başlayan, 14 yaşında babasını kaybeden ve futbola sıkı sıkı sarılan Stancu, Romanya'nın en büyük kulüplerinden Steaua Bükreş'te 72 maçta 32 gol atmıştı.

Yetenekli forvet oyuncusu Galatasaray formasıyla beş lig maçında henüz bir gol atmış olsa da, taraftarın gözüne çoktan girdi bile.

Haberin Devamı